Antena Meniu Search
x

Casa lui Paolo Rossi, eroul Italiei la Cupa Mondială din 1982, a fost jefuită în timpul înmormântării fotbalistului

Locuința eroului italian al Cupei Mondiale din 1982, Paolo Rossi, a fost jefuită sâmbătă în timpul slujbei sale de înmormântare. Ceremonia a avut loc în orașul Vicenza.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 13.12.2020, 08:26

Paolo Rossi este considerat unul dintre cei mai buni atacanți din istoria Italiei
Paolo Rossi este considerat unul dintre cei mai buni atacanți din istoria Italiei - Profimedia Images
  • Paolo Rossi a murit joi, la vârsta de 64 de ani.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Soția lui Rossi, Federica Cappelletti, se întorcea de la înmormântare când a observat că locuința i-a fost prădată de hoți, potrivit BBC care citează agenția de presă ANSA. 

Un ceas aparținând lui Rossi și bani se numără printre obiectele raportate ca fiind furate.

Rossi și familia sa locuiau într-o fermă din Poggio Cennina, o stațiune cu vedere la Val d'Ambra, la sud-est de Florența, unde fostul fotbalist conducea o companie de agricultură ecologică.

Moartea sa a tulburat întreaga Italie, unde este considerat a fi unul dintre cei mai buni atacanți din țară din toate timpurile.

A marcat 20 de goluri în 48 de meciuri pentru echipa națională italiană, inclusiv șase în timpul triumfului la Cupa Mondiale din 1982. La nivel de club, a fost un marcator prolific pentru Vicenza și Juventus, cu care a câștigat două titluri din liga Serie A.

Mii de fani s-au adunat sâmbătă, la Vicenza, pentru a-i aduce un ultim omagiu fotbalistului.

Sicriul său a fost transportat la catedrala Santa Maria Annunciata de coechipierii săi din echipa câștigătoare a Cupei Mondiale din 1982, inclusiv Marco Tardelli, Giancarlo Antognoni, Antonio Cabrini și Fulvio Collovati.

"Am luptat împreună, am câștigat și am pierdut uneori, ridicându-ne mereu chiar și în fața dezamăgirii. Nu credeam că va pleca atât de curând", a declarat Antonio Cabrini.

Înainte de înmormântare, sicriul lui Rossi a fost adus la Stadio Romeo Menti din Vicenza, unde susținătorii au putut depune coroane de flori.

Sâmbătă, în timpul meciurilor din Italia, fotbaliștii au purtat banderole negre în memoria lui Rossi și s-a păstrat un minut de tăcerea înaintea începerii partidelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Casa lui Paolo Rossi, eroul Italiei la Cupa Mondială din 1982, a fost jefuită în timpul înmormântării fotbalistului