Antena Meniu Search
x

Video Ce au făcut anarhiştii după ce au ocupat vila unui oligarh rus, apropiat al lui Putin. Poliţia londoneză i-a arestat după câteva ore

Vila unui oligarh rus din Londra a fost ocupată de anarhişti, după ce acesta a ajuns pe lista prietenilor lui Vladimir Putin, sancţionaţi de guvernul britanic. Proprietatea de lux a fondatorului celei mai mari companii de aluminiu din lume, Oleg Deripaska, este evaluată la peste 50 de milioane de euro şi se află într-o zonă exclusivistă a capitalei britanice.

de Redactia Observator

la 15.03.2022, 21:42

Vezi și

Autointitulaţi activişti, protestatarii au pus ochii pe vila oligarhului rus, Oleg Deripaska. Aşa că au decis să pună stăpânire pe ea. Iniţial, au spus că o revendică în numele refugiaţilor ucraineni. Numai că, până una alta, au ocupat-o ei. Manifetanţii s-au instalat în camerele somptuoase şi au început să pună clipuri pe reţelele sociale. Într-un video, se poate vedea masa din camera de zi plină de sticle goale de alcool şi resturi de ţigarete.

După ore bune, revolta a fost oprită de forţele de ordine, iar activiştii de pe balcon au fost arestaţi

Proprietatea care a căzut în mâinile anarhiştilor este evaluată la peste 52 de milioane de euro şi se află într-una dintre cele mai exclusiviste zone ale Londrei.  Are opt camere decorate extravagant, cu picturi şi sculpturi celebre şi un pian de epocă de peste 70.000 de euro. În balconul vilei, au fost atârnate pancarte pe care stau scrise  insulte la adresa lui Vadimir Putin şi mesaje precum "Această proprietate a fost eliberată", cu referire directă la aşa-numita "operaţiune specială de eliberare" a lui Putin în Ucraina.

După ore bune, revolta lor a fost oprită de forţele de ordine, activiştii de pe balcon au fost şi ei arestaţi. Vila de lux este doar una dintre proprităţile pe care Oleg Deripaska le are în Marea Britanie. Deşi este unul dintre bogaţii ruşi care au condamnat războiul, este cunoscut ca un apropiat al lui Vladimir Putin, iar asta l-a pus pe lista de sancţiuni. Oleg Deripaska este fondator al celei mai mari companii de aluminiu din lume, Rusal, şi are o avere estimată la 2 miliarde de lire sterline.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Ce au făcut anarhiştii după ce au ocupat vila unui oligarh rus, apropiat al lui Putin. Poliţia londoneză i-a arestat după câteva ore