Meniu
Search
x

Ce cadou i-a făcut Joe Biden omologului său rus Vladimir Putin, la întâlnirea de la Geneva

Preşedintele american Joe Biden i-a oferit omologului său rus Vladimir Putin o pereche de ochelari de aviator pe comandă și o sculptură din cristal, potrivit unui oficial de la Casa Albă.

De Ana Maria Ghiarasim la 16.06.2021, 22:10

”Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Putin o pereche de ochelari «Aviators» de la Randolph USA. În 1978, Randolph şi armata au produs HGU-4/P Aviator pentru piloţi de vânătoare. De atunci, ei le livrează armatei americane şi partenerilor din NATO ochelarii lor de nivel înalt şi durabili, produşi în fabrica din Massachusetts”, declară oficialul citat.

Biden i-a oferit lui Putin şi o sculptură din cristal care reprezintă un bizon american, realizată de Steuben Glass din New York, scrie news.ro.

”O reprezentare maiestuoasă a unuia dintre dintre cele mai maiestuoase mamfere ale noastre, care reprezintă puterea, unitatea, rezistenţa. În 2016, (bizonul) a fost desemnat mamifesrul naţional al Statelor Unite, când administraţia Obama-Biden a semnat National Bison Legacy Act. În Rusia, în ultimii 20 de ani, biznoul european a fost reintrodus prin resălbăticirea multor situri, în urma extincţiei acestor (animale) în 1927. Sculptura are un soclu din lemn de cireş, un simbol al primului nostru preşedinte, George Washington, şi poartă o placă cu o inscripţie gravată care comemorează întâlnirea” celor doi preşedinţi, declară oficialul citat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ce cadou i-a făcut Joe Biden omologului său rus Vladimir Putin, la întâlnirea de la Geneva