Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce pensie va avea Angela Merkel, după ce în septembrie i se încheie mandatul de cancelar al Germaniei

Cancelarul german Angela Merkel va primi o pensie lunară de circa 15.000 de euro după ce îşi va încheia mandatul în fruntea guvernului federal, potrivit unui calcul efectuat de Asociaţia contribuabililor germani și citat de DPA.

de Ana Maria Ghiarasim

la 13.08.2021 , 21:47

Ce pensie va avea Angela Merkel, după ce își încheie mandatul de cancelar al Germaniei Ce pensie va avea Angela Merkel, după ce își încheie mandatul de cancelar al Germaniei - Profimedia Images

Angela Merkel, în vârstă de 67 de ani, se va retrage după alegerile generale din septembrie. Calculul a ţinut cont de numeroşii ani petrecuţi de Merkel în parlamentul german, dar şi de vechimea sa în posturi de ministru în guvernul federal şi de cancelar.

Beneficiile Angelei Merkel după ieșirea la pensie

Ca toţi foştii cancelari şi preşedinţi germani, Angela Merkel va avea dreptul să ţină un birou după ce îşi va încheia cariera politică. De asemenea, fosta şefă a guvernul federal va primi bani pentru un manager al acestui birou, doi asistenţi, un dactilograf şi un şofer, precizează dpa, citat de Agerpres.

Articolul continuă după reclamă

Angela Merkel, cancelar de aproape 16 ani, a anunţat că nu va mai candida în viitoarele alegeri federale, care vor avea loc în toamnă, și va părăsi complet zona politică. Criticată mai ales în ultimii ani pentru politica porților deschise pentru migranți, popularitatea acesteia a crescut în pandemie, mulți germani apreciind modul în care a gestionat criza generată de coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Ce pensie va avea Angela Merkel, după ce în septembrie i se încheie mandatul de cancelar al Germaniei