Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cea mai puternică rachetă construită vreodată a fost lansată de la centrul spaţial Kennedy, din Florida

Omenirea face un pas istoric către planeta Marte. Cea mai puternică rachetă construită vreodată a fost lansată de la centrul spaţial Kennedy din Florida.

de Redactia Observator

la 08.02.2018 , 00:56

Omenirea face un pas istoric către planeta Marte. Cea mai puternică rachetă construită vreodată a fost lansată de la centrul spaţial Kennedy din Florida. La bord, are un automobil electric Tesla. Totuşi, bolidul nu a reuşit să ajungă pe orbita Planetei Roşii, aşa cum era prevăzut. Chiar şi aşa, lansarea este considerată un succes.

Mai întâi, au răsuflat uşuraţi. Apoi au aplaudat furtunos. După amânări cauzate de vântul puternic, racheta fără echipaj şi-a luat zborul. Falcon Heavy a fost lansată cu aproape 3 ore întârziere. 

Super-racheta lui Elon Musk nu a respectat, însă, planul. Falcon Heavy a depășit orbita planetei Marte şi a mers mai departe decât trebuia. Manechinul "Starman" este singurul aşa-zis pasager de la bordul rachetei de 500 de milioane de dolari. Numit după melodia lui David Bowie, Starman călătoreşte în spațiu chiar în automobilul electric Tesla Roadster al lui Elon Musk. O cameră instalată în interiorul maşinii a surprins imagini incredibile cu planeta noastră, văzută din Cosmos. 

Vezi și

De origine sud-africană, vizionarul Elon Musk a sponsorizat misiunea care promite să deschidă calea viitoarelor expediţii pe Marte. 

Mulţi îl consideră un vizionar. Cu o avere de peste 20 de miliarde de dolari, Elon Musk este unul dintre cei mai bogaţi şi mai râvniţi burlaci ai lumii. Şi a avut doar iubite celebre. Una dintre ele este actriţa Amber Heard, fosta soţie a lui Johnny Depp. De ceva vreme, se zvoneşte că faimosul om de afaceri de 46 de ani ar avea o relaţie cu Angelina Jolie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Cea mai puternică rachetă construită vreodată a fost lansată de la centrul spaţial Kennedy, din Florida