Antena Meniu Search
x

Cel puţin 13 persoane au fost ucise, iar alte 10 răpite, în urma atacurilor unor bande criminale, în Nigeria

Autorităţile au declarat că 13 persoane au fost ucise, iar alte 10 femei răpite, duminică, în urma a două atacuri ale unor grupări armate, în două regiuni din centrul şi nord-vestul Nigriei.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 16.08.2021, 07:49

Mai multe persoane au fost ucise, în timp ce altele au fost răpite
Mai multe persoane au fost ucise, în timp ce altele au fost răpite - Profimedia

Nord-vestul şi centrul Nigeriei sunt deseori ţintele atacurilor bandelor criminale care obişnuiesc să fure animalele şi să atace locuinţele sătenilor, pe care ulterior îi răpesc pentru a putea primi răscumpărare. Recent, aceste bande au acţionat în mai multe şcoli nigeriene, unde au răpit mai mulţi elevi pentru care ulterior au cerut diverse sume de bani de la părinţi, transmite Le Figaro.

"Satul Kaduna a fost atacat de mai mulţi agresori neidentificaţi. Cinci oameni au fost ucişi, în timp ce nouă case au fost incendiate. Alte trei autoturisme au fost distruse", au declarat autorităţile nigeriene într-un comunicat. De asemenea, în nord-vestul regiunii Sokoto, bărbați înarmați cu motociclete au asaltat vineri satul Birjingo, omorând mai mulţi bărbați, răpind femei și furând vitele locuitorilor, potrivit celor care locuiesc în regiune.

Mai multe regiuni din Nigeria sunt atacate frecvent

Poliţia locală a confirmat un atac al bandelor fără a da detalii suplimentare. Agresorii, care au ajuns în regiune cu ajutorul mai multor motociclete au atacat satul fermierilor în jurul orei locale 17, au explicat unii dintre locuitori. "Au împuşcat opt oameni şi au răpit 10 femei într-un atac care a durat aproximativ două ore. Au jefuit magazine, au furat mâncare şi mai multe animale, după care s-au retras", a povestit un localnic.

Aceste grupări atacă din ce în ce mai multe sate izolate din regiunile Sokoto și Kebbi, care sunt situate în apropierea bazelor lor din regiunea Zamfara. În luna iunie, 80 de săteni au fost uciși într-un raid asupra unui sat din regiunea Kebbi, la doar o săptămână după ce zeci de elevi de liceu au fost răpiți dintr-un internat. Cea mai populată țară din Africa se confruntă însă cu mai multe lipsuri şi provocări în ceea ce priveşte securitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cel puţin 13 persoane au fost ucise, iar alte 10 răpite, în urma atacurilor unor bande criminale, în Nigeria