Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cel puţin 30 de civili, printre care 3 copii, răniţi la Harkov. O bombă cu planare a lovit o clădire rezidenţială

Război în Ucraina. Cel puţin 30 de persoane, dintre care trei sunt copii, au fost rănite duminică, atunci când o bombă ghidată rusească a lovit o clădire rezidenţială înaltă din Harkov, în nord-estul Ucrainei, relatează Reuters, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 15.09.2024 , 18:20

Cel puţin 30 de civili, printre care 3 copii, răniţi la Harkov. O bombă cu planare a lovit o clădire rezidenţială - Profimedia

"Operaţiunea de salvare din Harkov continuă. Un atac aerian rusesc. O clădire rezidenţială obişnuită, o clădire cu mai multe etaje, a fost avariată. Există un incendiu şi moloz între etajele 9 şi 12", a transmis preşedintele Volodimir Zelenski pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Rusia neagă că ar viza în mod intenţionat civilii

El a postat fotografii cu fum şi foc ieşind din ferestrele unei clădiri cu mai multe etaje. Toate ferestrele au fost aruncate în aer. Guvernatorul Harkivului, Oleh Syniehubov, a declarat că şi infrastructura civilă a fost avariată.

Articolul continuă după reclamă

„Lumea trebuie să ajute la apărarea Ucrainei de avioanele militare ruseşti, de zecile de bombe ghidate care iau vieţi de ucraineni în fiecare zi. Această teroare poate fi oprită", a precizat Zelenski.

Rusia neagă că ar viza în mod intenţionat civilii, în ciuda faptului că a ucis mii de civili de când a invadat Ucraina în 2022.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Cel puţin 30 de civili, printre care 3 copii, răniţi la Harkov. O bombă cu planare a lovit o clădire rezidenţială