Antena Meniu Search
x

Cel puţin 5 morţi în urma unui cutremur de 6.1 pe scara Richter în Iran

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,1 pe scara Richter produs în sudul Iranului, informează Reuters şi AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 02.07.2022, 07:29

Cel puţin 5 morţi în urma unui cutremur de 6.1 pe scara Richter în Iran - Shutterstock

Cutremurul a avut loc într-o zonă situată la 100 de kilometri sud-vest de portul Bandar Abbas, potrivit Institutului Seismologic al Statelor Unite (USGS) şi la o adâncime de zece km, conform informaţiilor furnizate de Centrul Seismologic European Mediteranean.

Cel puţin 5 persoane şi-au pierdut viaţa

Agenţia de presă statală IRNA a anunţat că au urmat alte două cutremure, cu magnitudinea de 6,3, respectiv 6,1 grade pe scara Richter. De asemenea, s-au înregistrat mai mult de 12 replici.

Din informaţiile transmise de televiziunea de stat şi de IRNA, seismul a afectat, în principal, provincia de coastă Hormozgan. Un număr de cel puţin 19 persoane au fost rănite, inclusiv în satul Sayeh Khosh din această provincie, unde cele cinci cadavre au fost recuperate de sub dărâmături. 12 persoane au fost spitalizate.

Situat la intersecţia mai multor plăci tectonice, Iranul este o zonă cu activitate seismică puternică. Cel mai mortal seism din Iran a avut magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter şi s-a produs în 1990. 40.000 de persoane din nordul Iranului şi-au pierdut viaţa în urma acestui cutremur. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cel puţin 5 morţi în urma unui cutremur de 6.1 pe scara Richter în Iran