Antena Meniu Search
x

Cel puţin 57 de elevi, otrăviţi la o şcoală din Mexic. O fetiţă a fost testată pozitiv pentru cocaină

Cel puţin 57 de elevi au fost otrăviţi de o substanţă neidentificată într-o şcoală secundară rurală din statul Chiapas, din sudul Mexicului, potrivit autorităţilor locale, citate de Reuters.

de Redactia Observator

la 09.10.2022, 08:24

Cel puţin 57 de elevi, otrăviţi la o şcoală din Mexic - Shutterstock

Otrăvirea în masă de vineri a fost a treia din şcolile din Chiapas raportată în mass-media locală în ultimele două săptămâni, speriind elevii şi stârnind indignarea părinţilor.

Institutul mexican de securitate socială a declarat vineri că 57 de elevi adolescenţi din comunitatea rurală Bochil au ajuns la un spital local cu simptome de otrăvire. Un elev într-o stare „delicată” a fost transferat la un spital din capitala statului, în timp ce restul erau stabili, a spus institutul. Autorităţile nu au speculat cu privire la o cauză, dar, conform informaţiilor, unii părinţi cred că elevii au fost expuşi la apă sau alimente contaminate.

O elevă ar fi fost otrăvită şi a fost testată pozitiv pentru cocaină

Videoclipurile care circulau pe reţelele de socializare au arătat o scenă haotică în care adulţi care purtau adolescenţi în uniforme şcolare s-au repezit pe holul unui spital, relatează news.ro. Procuratura de stat a anunţat că a efectuat 15 examene toxicologice care au ieşit toate negative pentru droguri ilicite, după ce au circulat în presa locală şi pe reţelele de socializare informaţii că studenţii ar fi fost testaţi pozitiv pentru cocaină.

Un bărbat din videoclip a spus că fiica lui a fost otrăvită şi a fost testată pozitiv pentru cocaină într-un laborator privat, împreună cu alţi studenţi. Procuratura de stat a spus că va continua să testeze elevii, dar nu a răspuns la întrebările despre evenimentele anterioare de otrăvire.

Din 23 septembrie, presa locală a raportat două cazuri anterioare de otrăvire în masă în oraşul Tapachula, care au afectat zeci de elevi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cel puţin 57 de elevi, otrăviţi la o şcoală din Mexic. O fetiţă a fost testată pozitiv pentru cocaină