Meniu
Search
x

Celebrul traficant de droguri El Chapo a fost găsit vinovat pentru zece capete de acuzare

Celebrul traficant de droguri cunoscut drept El Chapo a fost găsit vinovat de un juriu federal din New York pentru toate cele zece capete de acuzare care i-au fost aduse.

De Redactia Observator la 13.02.2019, 11:14
Vezi și

Celebrul traficant de droguri cunoscut drept El Chapo a fost găsit vinovat de un juriu federal din New York pentru toate cele zece capete de acuzare care i-au fost aduse. Pe numele său real Joaquin Guzman, mexicanul s-a arătat zâmbitor la aflarea verdictului, deşi pentru faptele sale ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă.

Sentinţa în cazul fostului lider al cartelului Sinaloa va fi anunţată oficial pe 25 iunie. El Chapo a reuşit să evadeze din două închisori de maximă securitate din Mexic, înainte de a fi extrădat în Statele Unite în 2017.

A fost nevoie de şase zile de deliberări pentru ca juriul din Brooklyn să prezinte verdictul în ceea ce este considerat unul dintre cele mai aşteptate procese din ultimii ani.

Richard Donghue, procuror pentru districtul de Est din New York: Juriul a concluzionat că Guzman a condus Cartelul Sinaloa şi este vinovat de violenţe, inclusiv crime, dar şi pentru introducerea în SUA a unei cantităţi masive de droguri pe o perioadă de mai multe decenii.

După ce a fost citit verdictul, El Chapo a zâmbit și i-a făcut cu mâna soției sale, salutând-o în semn că se simte bine.

Mai mulţi traficanţi de droguri şi asociaţi ai unor carteluri au cooperat cu procurorii în anchetă, în speranţa obţinerii unei reduceri a sentinţelor. Avocatul apărării a acuzat însă că aceşti martori au minţit pentru a se scăpa.

Jeffrey Lichtman, avocat El Chapo: Bineînţeles că vom face recurs. Şi asta pentru că au fost numeroase probleme.

Momentul în care autorităţile americane anunţă această victorie importantă împotriva traficanţilor de droguri din Mexic este unul în care discuţiile pe tema siguranţei de la graniţa de Sud au fost aproape să provoace un nou blocaj al administraţiei federale.

Angel Melendez, agent special de investigaţii al Departamentului de Securitate Naţională: Acest verdict transmite un mesaj clar tuturor celor care vor să ne otrăvească străzile, ca El Chapo: Nu sunteţi de neatins!

Joaquin Guzman, supranumit "El Chapo", a reuşit să strângă o avere de aproape 14 miliarde de dolari din traficul de droguri. El este acuzat printre altele de crime şi acte de tortură.

Guzman a reuşit să evadeze din două închisori de maximă securitate din Mexic: în 2001, după mituirea unor gărzi, şi în 2015, prin săparea unui tunel. "El Chapo" a fost prins în 2016 şi extrădat un an mai târziu în Statele Unite.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Celebrul traficant de droguri El Chapo a fost găsit vinovat pentru zece capete de acuzare