Antena Meniu Search
x

Video Centrul Kievului, făcut praf de rachete: un mall a fost distrus şi mai multe case au fost afectate

Rachetele rusești trimise de la mare distanţă distrug bucată cu bucată Ucraina. O explozie uriașă a avut loc în Kiev aseară, într-un bombardament în care cel puțin o persoană a murit.

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 08:55

Vezi și

Nici în Mariupol, orașul distrus deja in proporție de peste 90% lucrurile nu stau mai bine. În acest timp, delegații ucraineni se pregătesc de a cincea rundă de negocieri cu partea rusă, a cărei eșec ar putea reprezenta începutul celui De-al Treilea Război Mondial, avertizează Volodimir Zelenski. Kievul a fost din nou sub o ploaie de rachete aseară. O explozie uriașă a avut loc într-un cartier rezidențial din Capitală, iar mai multe locuințe și un centru comercial au fost făcute praf.

Rusia condiționează oprirea atacurilor din Mariupol

Pe imagini se văd flăcările uriașe provocate de suflul exploziei, care înghit rapid casele din împrejurimi. Unda de șoc a fost atât de puternică, încât toate geamurile locuințelor din zonă s-au spart. Cel puțin un civil a murit în acest atac, a declarat primarul orașului, Vitali Klitschko. Atacurile brutale continuă și în Mariupol, unde armata lui Putin a transformat oraşul port la Marea Azov într-o ruină. Cartiere întregi de locuinţe au fost rase de pe faţa pământului. Aproape 90% din oraș este distrus. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a condamnat ultimele atacuri. "Asediul asupra Mariupolului va intra în istorie responsabililor pentru crime de război. Să faci ce au făcut invadatorii unui oraş paşnic, este un act de teroare care va fi amintit peste secole", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Rusia condiționează oprirea atacurilor din Mariupol - a cerut militarilor să depună armele și să se predea. Ucrainenii au exclus însă această opțiune. Moscova îşi doreşte cu orice preţ portul strategic, pentru că le-ar asigura un culoar terestru între Crimeea și Donbass. Ieri, steagul Donbass-ului a fost arborat în suburbiile din Mariupol. Astăzi va avea loc a cincea rundă de negocieri între delegaţii celor două părţi, printr-o videoconferință. Liderul ucrainean a declarat că este pregătit să poarte negocieri cu Vladimir Putin. Acesta a avertizat, totodată, că în cazul în care toate tentativele de negocieri vor eşua, conflictul poate fi considerat deja Al Treilea Război Mondial.

În acest context, un colaj "emoţionant" realizat de Guvernul ucrainean, narat în engleză de însuși președintele Volodimir Zelenski, a apărut ieri în online. Filmulețul prezintă distrugerea brutală a orașelor ucrainene în invazia rusă și moartea neprovocată a civililor. Imaginile vin, totuși, că un apel la optimism, în care liderul ucrainean da asigurări poporului sau că Ucraina va fi curând o țară liberă.

Într-o notă pozitivă, angajații de la centrala nucleară Cernobîl au fost eliberați după aproape o lună în care au fost ținuți ostatici de către trupele ruse. Cei 64 de angajați au putut pleca în sfârșit acasă, după ce au fost forțați să lucreze fără oprire în centrală asediată. Vesti vin si din Luhansk, acolo unde un lider regional sustine că un tanc rusesc a deschis focul asupra unui azil de bătrâni. Aproximativ 56 de vârstnici ar fi fost uciși in acest act de genocid, a confirmat ieri oficialul ucrainean pentru drepturile omului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Centrul Kievului, făcut praf de rachete: un mall a fost distrus şi mai multe case au fost afectate