Antena Meniu Search
x

Chile, singura ţară din America Latină care a lansat un program experimental de vaccinare anti-Covid a animalelor

Charly şi Sandai, un tigru bengalez şi un urangutan de Borneo, două specii pe cale de dispariţie, au primit luni a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului, ca parte a unui program experimental unic în America Latină realizat de Grădina Zoologică din Santiago de Chile, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 09:53

Vaccinare experimentală anti-COVID la o Grădină Zoologică din Santiago de Chile
Vaccinare experimentală anti-COVID la o Grădină Zoologică din Santiago de Chile - Profimedia Images

În vârstă de 26 de ani, Sandai reprezintă "un potenţial de reproducere important pentru specie, ceea ce ne-a determinat să ne concentrăm asupra imunizării sale", a declarat Ignacio Idalsoaga, directorul grădinii zoologice Buin, conform AGERPRES

Charly, în pofida faptului că are doar trei ani, este deja un tigru bengalez uriaş, una dintre cele mai mari feline din lume.

Singurul program din America Latină de vaccinare anti-Covid a animalelor

Ambii fac parte din cele zece animale care dispun în prezent de un program complet de vaccinare, alături de alte feline şi maimuţe mari. Au primit prima doză de vaccin pe 13 decembrie. Serul administrat este experimental şi nu este disponibil spre vânzare. Formula este destinată doar animalelor, dar prezintă anumite asemănări cu cea administrată la om.

Acelaşi vaccin a fost deja folosit la animale de la Grădina Zoologică din San Diego, Statele Unite, însă Chile este singura ţară din America Latină care a lansat un program de vaccinare a animalelor. "Ideea este de a proteja cele mai sensibile animale împotriva coronavirusului şi, în acelaşi timp, de a verifica dacă vaccinurile generează imunitate şi cât durează această imunitate, la fel ca la oameni", a explicat Sebastian Celis, şeful departamentului veterinar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Chile, singura ţară din America Latină care a lansat un program experimental de vaccinare anti-Covid a animalelor