Antena Meniu Search
x

Video China îşi redeschide graniţele pentru vizitatori după aproape trei ani de restricţii. Călătorii vor scăpa de carantină

China îşi redeschide graniţele pentru vizitatori după aproape trei ani de restricţii. Acum, călătorii care ajung în China nu vor mai fi nevoiţi să intre în carantină. Schimbarea este semnificativă pentru politica COVID a ţării, în condiţiile în care a fost înregistrată o creştere însemnată a numărului celor infectaţi. Vizitatorii străini vor avea nevoie însă de un test PCR negativ pentru a putea intra în ţară.

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 08:05

Vezi și

Mulţi au primit cu bucurie vestea că se vor putea reuni cu familiile mai uşor. Numai în săptămânile următoare 400 de mii de oameni sunt aşteptaţi să călătorească din Hong Kong către China, dar sunt estimate şi cozi lungi pentru zborurile către multe orașe precum Beijing.

China a ridicat majoritatea restricțiilor

După trei ani cu unele dintre cele mai draconice restricţii din lume, care au afectat economia sa şi au sfârşit prin a declanşa proteste în toată ţara, luna trecută China a ridicat brusc majoritatea măsurilor de combatere a pandemiei. Ultimul act al ridicării acestor măsuri: încheierea duminică a carantinelor stricte în hotelurile în care, din martie 2020, toate persoanele sosite din străinătate erau obligate să stea, relatează News.ro

Iniţial trei săptămâni, durata acestei carantine fusese deja redusă la o săptămână vara trecută, apoi la cinci zile în noiembrie. Anunţul din decembrie al încheierii carantinei i-a determinat pe chinezi să facă multe planuri de călătorie în străinătate, cu o creştere mare a traficului pe site-urile de rezervări.

Dar perspectiva unui aflux masiv de turişti chinezi a determinat mai multe  ţări să impună teste călătorilor din China, unde numărul contaminărilor a explodat de la încetarea bruscă a politicii „zero Covid”.

Epidemia ar urma să se agraveze înaintea sărbătorii de Anul Nou Chinezesc de la sfârşitul lunii ianuarie, când se aşteaptă ca milioane de oameni să părăsească marile oraşe greu afectate pentru a-şi vizita rudele adesea în vârstă şi vulnerabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » China îşi redeschide graniţele pentru vizitatori după aproape trei ani de restricţii. Călătorii vor scăpa de carantină