Antena Meniu Search
x

Germania cere test COVID negativ pentru călătorii din China. Oficialii de la Beijing amenință că vor lua "contramăsuri"

Germania va solicita test cu rezultat negativ, la intrarea în țară, pentru pasagerii din China. Până în prezent, zece ţări, inclusiv Statele Unite, Japonia şi Franţa, au adoptat deja măsuri identice cu cele anunţate, joi, de Germania. Oficialii de la Beijing au condamnat impunerea de teste COVID-19 de către anumite ţări, considerându-le "inacceptabile".

de Redactia Observator

la 05.01.2023, 15:40

Germania cere test COVID negativ pentru călătorii din China. Oficialii de la Beijing amenință că vor lua "contramăsuri"
Germania cere test COVID negativ pentru călătorii din China. Oficialii de la Beijing amenință că vor lua "contramăsuri" - Profimedia

Călătorii veniţi din China vor trebui să prezinte un test COVID-19 cu rezultat negativ pentru a putea să pătrundă pe teritoriul Germaniei, la fel cum au cerut deja mai multe ţări din cauza recrudescenţei pandemiei de coronavirus, a anunţat joi ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, citat de AFP, notează Agerpres.

Pasagerii din China vor trebui să prezinte "cel puţin un test antigen rapid" pentru a intra în Germania, a precizat ministrul Lauterbach într-un comunicat de presă. De asemenea, "secvenţieri aleatorii" vor fi realizate pentru detectarea eventualelor variante ale noului coronavirus, a adăugat el, respectând astfel recomandarea de miercuri a Uniunii Europene, precum şi pe cea formulată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

La finalul unei reuniuni a experţilor din sănătate pentru a elabora o reacţie europeană coordonată, statele membre din UE au fost "puternic încurajate" să impună tuturor călătorilor veniţi din China obligativitatea de a prezenta înainte de plecare un test COVID-19 cu rezultat negativ şi realizat cu cel mult 48 de ore înaintea plecării.

China se confruntă cu un val de infectări fără precedent în ultimii trei ani, în faţa căruia guvernul central a răspuns iniţial prin lockdownuri foarte stricte. În pofida recrudescenţei pandemice, autorităţile chineze vor renunţa începând de duminică la carantina obligatorie în momentul sosirii în China şi le vor permite din nou chinezilor să călătorească în străinătate, după o pauză de trei ani.

Din precauţie, zece ţări, inclusiv Statele Unite, Japonia şi Franţa, au adoptat deja măsuri identice cu cele anunţate joi de Germania. Oficialii de la Beijing au condamnat marţi impunerea de teste COVID-19 de către anumite ţări, considerându-le "inacceptabile" şi ameninţând cu adoptarea unor "contramăsuri".

Totodată, OMS a denunţat metodele controversate utilizate de China pentru contabilizarea victimelor ucise de COVID-19. Deşi spitalele chineze sunt sufocate şi crematoriile supraaglomerate, potrivit presei occidentale, autorităţile de la Beijing raportează foarte puţine decese asociate COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri externe » Germania cere test COVID negativ pentru călătorii din China. Oficialii de la Beijing amenință că vor lua "contramăsuri"