Antena Meniu Search
x

China a trimis un număr record de bombardiere în zona de apărare aeriană a Taiwanului, în ultimele 24 de ore

China a trimis un număr record de 18 bombardiere H-6 cu capacitate nucleară în zona de apărare aeriană a Taiwanului, a anunțat marți Ministerul taiwanez al Apărării, potrivit Mediafax. Beijingul continuă să intensifice presiunile asupra insulei. 

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 15:58

Număr record de bombardiere ale Chinei trimise în zona de apărare aeriană a Taiwanului
Număr record de bombardiere ale Chinei trimise în zona de apărare aeriană a Taiwanului - Profimedia Images/Arhivă

Cele 18 bombardiere au făcut parte din totalul de 21 de avioane de război chinezești trimise în zona de „identificare a apărării aeriene” din sud-vestul Taiwanului în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Apărării din Taiwan, citat de CNN.

Ministerul a anunțat că a monitorizat situația și a folosit avioanele sale de vânătoare, precum și sistemele de rachete terestre pentru a urmări avioanele chinezești.

Cel mai mare număr de ieșiri ale avioanelor H-6 în 24 de ore

Zborurile reprezintă cel mai mare număr de ieșiri ale avioanelor H-6 într-o perioadă de 24 de ore de când Taipei a început să publice date zilnice privind incursiunile avioanelor de luptă chinezești.

Zona de identificare a apărării aeriene este impusă unilateral și este distinctă de spațiul aerian suveran.

Partidul Comunist Chinez, aflat la putere în China, consideră Taiwanul, o insulă de 24 de milioane de locuitori guvernată democratic, ca făcând parte din teritoriul său, deși nu l-a controlat niciodată. Acesta a promis să „reunifice" insula cu China continentală, prin forță dacă este necesar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » China a trimis un număr record de bombardiere în zona de apărare aeriană a Taiwanului, în ultimele 24 de ore