Antena Meniu Search
x

China impune noi reguli pentru jocurile video. Copiii nu mai au voie să se joace online mai mult de 3 ore pe săptămână

Copiii cu vârsta sub 18 ani vor avea voie să se joace câte o singură oră vinerea, în weekend şi în zilele de sărbătoare, a declarat autoritatea de reglementare a jocurilor video din China.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 31.08.2021, 07:51

Timpul minorilor pentru jocurile video va fi limitat
Timpul minorilor pentru jocurile video va fi limitat - Profimedia

Administraţia Naţională de Presă şi Publicitate a declarat că jocurile video vor fi permise numai în intervalul orar 20:00-21:00, potrivit BBC. De asemenea, toate companiile vor fi instruite astfel încât să poată îndemna şi să ajute copiii să reducă timpul pe care îl petrec în faţa dispozitivelor pentru jocuri video. Regulile anterioare limitau joaca online a copiilor la 90 de minute pe zi, iar în timpul vacanţei timpul putea fi de 3 ore.

Decizia a fost luată în urma îngrijorărilor apărut cu privire la impactul jocurilor asupra tinerilor. Cu o lună înainte de implementarea acestor reguli, un articol publicat de Economic Information Daily susţinea că mulţi adolescenţi au devenit dependenţi de jocurile online, acestea din urmă având un impact negativ asupra lor. În luna iulie, gigantul chinez de jocuri, Tencent a anunţat că lansează recunoaşterea facială pentru a opri copiii să se joace în intervalul 22:00-8:00. Cu toate acestea, mulţi dinre minori foloseau cărţile de identitate ale părinţilor pentru a putea fi lăsaţi să se joace.

Impunând aceste noi reguli, guvernul chinez speră să creeze „energie pozitivă” în rândul tinerilor și să-i educe cu ceea ce Beijing consideră ca fiind „valori corecte”. În timp ce mulți părinți chinezi văd cu ochi buni noile restricţii. unii critică decizia guvernului ca fiind „nerezonabilă” și „arbitrară”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » China impune noi reguli pentru jocurile video. Copiii nu mai au voie să se joace online mai mult de 3 ore pe săptămână