Antena Meniu Search
x

China interzice toate tranzacțiile cu criptomonede. Prețul Bitcoin a scăzut cu câteva mii de dolari într-o oră

China a extins represiunea la adresa monedelor virtuale și a declarat „ilegale” toate activitățile cu criptomonede. Banca centrală a țării va bloca toate plățile, instituțiile financiare și firmele de procesare a plăților care facilitează astfel de tranzacții. Prețul Bitcoin a scăzut cu câteva mii de dolari într-o oră după anunț.

de Redactia Observator

la 24.09.2021, 14:52

China interzice toate tranzacțiile cu criptomonede. Prețul Bitcoin a scăzut cu câteva mii de dolari într-o oră
China interzice toate tranzacțiile cu criptomonede. Prețul Bitcoin a scăzut cu câteva mii de dolari într-o oră - Shutterstock

Banca Populară a Chinei, banca centrală a țării, a luat la țintă în mod specific schimburile internaționale, declarând că este ilegal să furnizeze servicii online locuitorilor din China. Măsura vizează o lacună apărută după ce China a interzis în luna mai instituțiilor financiare naționale să furnizeze servicii de tranzacționare cu criptomonede. În ultimele luni, comercianții chinezi au continuat să investească în criptomonede folosind platforme străine, potrivit Financial Times

Banca a anunțat vineri că toți cetățenii chinezi care lucrează pentru schimburi de criptomonede în străinătate vor fi „anchetați în conformitate cu legea”, la fel ca și organizațiile care oferă marketing, plăți și asistență tehnică. Banca Populară a Chinei a declarat că va colabora cu Ministerul Securității Publice și cu autoritatea de reglementare a internetului pentru a-i controla pe „cei suspectați că subminează ordinea financiară”. Bitcoin a scăzut cu 6% la aproximativ 41.800 de dolari în New York după anunț. Prețul Bitcoin s-a prăbușit în luna mai și încearcă de atunci să recâștige maxime istorice anterioare care atingeau peste 60.000 de dolari.

În ciuda represaliilor, China rămâne o piață globală de criptomonede importantă. Portofelele virtuale controlate de utilizatorii suspectați că se află în China au primit monede digitale în valoare de 150 milioane de dolari din ianuarie până în iunie, fiind pe locul 2 după SUA, potrivit unui raport al Chainalysis.

„Recent, speculația cu criptomonede a crescut, tulburând ordinea economică și financiară, generând activități ilegale și infracționale, cum ar fi strângerea de fonduri ilegală, frauda, ​​schemele piramidale și spălarea banilor. Toate acestea pun grav în pericol siguranța oamenilor ", a anunțat banca. 

Chinezii se pregătesc separat să lanseze un yuan digital, care va fi testat în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022. „Interdicția criptomonedelor în China este doar o continuare a unei tendințe, intensifică retorica înainte de lansarea yuan-ului digital. ” a explicat Jason Guthrie, analist financiar la WisdomTree.  La începutul acestui an, autoritățile chineze au interzis “minarea” criptomonedelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » China interzice toate tranzacțiile cu criptomonede. Prețul Bitcoin a scăzut cu câteva mii de dolari într-o oră