Antena Meniu Search
x

China nu a autorizat încă venirea echipei de experţi internaţionali pentru a analiza originea coronavirusului, susține șeful OMS. Reacția Beijingului

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, marţi, că este ”foarte dezamăgit” că China nu a autorizat încă intrarea în ţară a unei echipe de experţi internaţionali pentru a analiza originea noului coronavirus, transmite Reuters.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 06.01.2021, 13:25

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS - Profimedia Images
  • Echipa de experți ar fi trebuit să ajungă în China la începutul lunii ianuarie.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Echipa, formată din 10 membri, ar fi urmat să meargă în China la începutul lunii ianuarie, pentru a investiga primele cazuri de coronavirus, apărute în urmă cu un an în oraşul chinez Wuhan.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Misiunea urma să fie condusă de Peter Ben Embarek, principalul expert al OMS în boli care trec de la animale la oameni, care a mers într-o misiune preliminară în China în iulie anul trecut.

Doi membri ai echipei internaţionale plecaseră deja spre China. Unul dintre ei s-a întors din drum, iar altul se află în tranzit, într-o altă ţară, a declarat directorul pentru urgenţe, Mike Ryan.

Acesta a adăugat însă: ”Avem încredere şi sperăm că este doar o problemă birocratică şi de logistică, care poate fi rezolvată foarte rapid”, potrivit News.ro.

China dă asigurări că negocierile cu OMS continuă

China anunţă că negocierile cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii continuă, după ce o echipă OMS care urmează să ancheteze cu privire la originea pandemiei covid-19 nu a primit toate vizele necesare pentru a intra în ţară, relatează AFP.

”Pandemia (covid-19) este în continuare foarte gravăîn lume, iar China face tot ceea ce este posibil pentru a o preveni şi controla”, a anunţat în faţa presei o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe Hua Chunying. ”Nu este vorba doar despre o problemă de vize”, a dat asigurări Hua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » China nu a autorizat încă venirea echipei de experţi internaţionali pentru a analiza originea coronavirusului, susține șeful OMS. Reacția Beijingului