Antena Meniu Search
x

Cinci copii români, cel mai mic de 12 ani, căutaţi în toată Europa. Au dispărut dintr-un centru special din Portugalia

Cinci copii români, cel mai mic de 12 ani, căutaţi în toată Europa. Au dispărut dintr-un centru special din Portugalia şi nimeni nu le dă de urmă. Autorităţile de la Lisabpna au emis un mandat european de urmărire.

Cei cinci copii sunt de negăsit de mai multe luni
Cinci copii români, cel mai mic de 12 ani, căutaţi în toată Europa. Au dispărut dintr-un centru special din Portugalia - Publico.pt

Cinci copii români, cel mai mic de 12 ani, căutaţi în toată Europa. Au dispărut dintr-un centru special din Portugalia şi nimeni nu le dă de urmă. Autorităţile de la Lisabpna au emis un mandat european de urmărire.

Cei cinci copii, dintre care patru sunt fraţi, au fost duşi într-o instituţie specială după ce părinţii lor, Ion Haralampie (37 de ani) și Alina Calin (35 de ani), au fost arestaţi la Porto, în 2017. Alături de Radu Tudori, cei doi părinţi îşi obligau copiii să cerşească şi să fure. 

În afara celor patru copii ai lor, două fete şi doi băieţi, românii aduseseră din românia încă o fetiţă pe care o obliga să comită infracţiuni.

Internaţi pe 15 noiembrie 2017 într-o instituţie specială pentru copii şi tineri aflaţi în pericol, cei cinci au dispărut pur şi simplu de acolo, scrie ziarul lusitan Publico. Fără să poată oferi explicaţii, statul portughez a anunţat că cei cinci, cu vârste între 12 şi 18 ani, sunt de negăsit de mai multe luni.

Pe acelaşi subiect

Franţa a emis şi ea un avertisment pentru toate forţele de ordine europene, existând suspiciunea că cei cinci copii români sunt exploataţi de un grup criminal. 

"În prezent, sunt distribuite de către Sistemul de informare al țărilor europene din spațiul Schengen mai multe cereri de localizare judiciară a copiilor dispăruți.",a spus pentru sursa citată un reprezantatn guvernamental portughez.

Părinţii copiilor s-au îmbogăţit de pe urma lor

Ion şi Alina au sosit în Portugalia în 2011 cu cei patru copii ai lor, cărora în 2013 li s-a alăturat o altă fetiţă, adusă din România. Cei cinci minori erau obligaţi să fure şi să cerşească şi părinţii s-au îmbogăţit. 

În momentul arestării lor, în 2017, avea 170.000 de euro în diferite conturi, bani cnfiscaţi de statul portughez, două case şi cinci maşini, primind de asemenea şi ajutor social pentru cei cinci copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Cinci copii români, cel mai mic de 12 ani, căutaţi în toată Europa. Au dispărut dintr-un centru special din Portugalia