Antena Meniu Search
x

Cinci turci au fost arestaţi, după ce au râs pe reţelele sociale că preşedintele Erdogan este bolnav de COVID

Poliţia turcă a arestat duminică cinci persoane pe care le-a acuzat că au difuzat presupuse mesaje de ură la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, după ce persoanele reţinute au râs pe reţelele sociale de şeful statului turc, după ce au aflat că acesta s-a îmbolnăvit de coronavirus, transmite EFE.

de Redactia Observator

la 06.02.2022, 15:08

- Profimedia Images

Unitatea de delicte informatice a investigat 36 de conturi de pe reţelele sociale pentru acest tip de mesaje şi a ordonat reţinerea a opt persoane, însă până acum nu a reuşit să dea decât de cinci dintre ele, a informat cotidianul turc Hurriyet, conform AGERPRES

Cel mai cunoscut nume de pe listă este cel al înotătorului olimpic Derya Buyukuncu, retras din activitatea sportivă din 2012 şi cunoscut pentru participarea sa la programe cu celebrităţi, care a răspuns sâmbătă cu un tweet sarcastic la mesajul preşedintelui turc, care le ceruse susţinătorilor săi "să se roage" pentru însănătoşirea sa.

"S-a îmbolnăvit de coronavirus şi vrea rugăciuni. Să stea fără grijă, că ne rugăm deja. Am început să pregătesc 20 de cutii cu halva, pe care le voi împărţi prin cartier atunci când va veni momentul", a scris Buyukuncu tot pe Twitter, referindu-se la un obicei turcesc de a împărţi oamenilor dulciuri tradiţionale după o înmormântare. Ulterior tweetul a fost şters, însă "halva" a devenit tendinţă pe Twitter, atât pentru cei care îşi exprimă dorinţa de a-l vedea mort pe preşedintele turc, cât şi pentru cei care critică această atitudine. Poliţia nu l-a arestat pe Buyukuncu, dat fiind că acesta se află în afara Turciei, potrivit cotidianului citat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cinci turci au fost arestaţi, după ce au râs pe reţelele sociale că preşedintele Erdogan este bolnav de COVID