Antena Meniu Search
x

Acuzat că e homosexual, căsătorit cu o femeie cu 24 de ani mai în vârstă! SECRETELE lui Emmanuel Macron, câştigătorul primului tur al prezidenţialelor din Franţa

Prezidenţiabilul En Marche, Emmanuel Macron, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit exit-poll-urilor publicate imediat după închiderea urnelor de mai multe organizaţii din Franţa. 

Prezidenţiabilul En Marche, Emmanuel Macron, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit exit-poll-urilor publicate imediat după închiderea urnelor de mai multe organizaţii din Franţa. 

Macron se va confrunta în al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee cu Marine Le Pen.

Favorit al acestui duel final, Emmanuel Macron, fost ministru al Economiei în vârstă de 39 de ani, o devansează cu 23-24% pe Marine Le Pen, 48 de ani, creditată cu 21,8-22% din voturi, potrivit estimărilor a trei sondaje de opinie.

Pe acelaşi subiect

”Vreau să fiu preşedintele patrioţilor în lupta cu ameninţarea naţionalismului”, a declarat, aseară, candidatul de centru-stânga în ropotele de aplauze ale susţinătorilor săi din Paris.

Macron are mari şanse să devină cel mai tânăr preşedinte francez, urmându-i paşii lui Louis-Napoleon Bonaparte, care a devenit la vârsta de 40 de ani primul preşedinte al Republicii a II-a.

Mişcarea En Marche are doar un an şi nu a participat niciodată la alegeri parlamentare, dar prezidenţiabilul de centru-stânga a anunţat că va începe să construiască o majoritate parlamentară pentru a putea guverna după legislativele din iunie, în care se va lupta cu structuri tradiţionale precum Les Republicans şi Partidul Socialist.

Emanuel Macron, un nonconformist şi un ambiţios cu o viaţă unică

Emmanuel Macron este prezentat adesea, de la o poveste de dragoste din adolescenţă cu o profesoară şi până la ambiţia sa mai recentă de a deveni preşedinte, drept un nonconformist şi un ambiţios, trăsături care ar putea să facă din el viitorul lider la Franţei într-un scrutin marcat de frustrări antisistem, scrie The Associated Press.

Acest reprezentant independent al centrului, în vârstă de 39 de ani, le era necunoscut francezilor până să devină ministrul Economiei al lui Francois Hollande, în urmă cu trei ani. El nu a fost ales vreodată în vreo funcţie. 

”Este un bărbat care, la nevoie, poate lua decizii şi care vrea să le ia”, spune eseistul şi filosoful Olivier Mongin, un prieten de 18 ani al lui Macron.

Vecinii şi prietenii săi de la Paris şi de la Le Touquet-Paris-Plage, un oraş şic de coastă unde candidatul îşi petrece weekendurile, îl prezintă ca pe un bărbat cu o capacitate excepţională de a asculta, cu o traiectorie netradiţională atât în viaţa sa publică, cât şi în cea privată.

Macron este căsătorit cu o femeie cu 24 de ani mai în vârstă ca el, aceeaşi diferenţă de vârstă dintre preşedintele american Donald Trump şi Prima Doamnă Melania Trump. Posibilul viitor cuplu prezidenţial s-a întâlnit pe când el era elev la şcoala secundară la care ea era profesoară.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Brigitte Auziere era, la acea vreme, o femeie măritată cu trei copii. Ea conducea clubul de teatru. Emanuel Macron, un iubitor al literaturii, era membru al clubului. El s-a mutat la Paris în ultimul an de liceu şi a promis să o ia pe Brigitte de soţie.

De atunci sunt împreună. Ea s-a mutat în capitală şi a divorţat.

Cuplul s-a căsătorit în 2007. Brigitte Macron face acum campanie alături de el, la fel ca şi una dintre fiicele ei, Tiphaine Auziere.

Macron are un curriculum vitae impresionant. El a studiat filosofia, a fost recompensat pentru talentul său de pianist, a absolvit Şcoala Naţională de Administraţie, o şcoală de elită şi a lucrat la Rothschild, ca un bancher de investiţii prosper.

Francezii l-au descoperit pe Macron atunci când a fost numit ministru al Economiei, în august 2014, după ce a fost timp de doi ani consilier de rang înalt al preşedintelui socialist Francois Hollande.

Ca ministru, a devenit rapid un subiect de genul ori îl iubeşti cu patimă, ori îl deteşti, la mesele francezilor din întreaga ţară.

Un pachet de măsuri economice care să permită tot mai multor magazine să deschidă duminica şi care să deschidă sectoare reglementate ale economiei, cunoscut sub numele de ”legea Macron”, a scos în stradă zeci de mii de protestatari, luni de zile, în întreaga ţară.

Tranşant, el şi-a apărat aprig politicile în favoarea liberalizării pieţei, în pofida faptului că unii colegi din Guvernul socialist l-au acuzat că distruge măsurile de protecţie a muncitorilor.

Cu toate acestea, el provine dintr-un oraş cu rădăcini muncitoreşti - Amiens, în nordul Franţei, unde s-a născut, a crescut şi a întâlnit-o pe Brigitte.

Unii observatori l-au acuzat că a jucat un joc dublu atunci când a părăsit Guvernul socialist, anul trecut, fără să-i spună lui Hollande care sunt de fapt intenţiile sale. El şi-a lansat candidatura la preşedinţie în noiembrie, înainte ca nepopularul şef al statului să spună dacă va candida sau nu al doilea mandat.

Intrarea lui Macron în campania prezidenţială este considerată unul dintre principalii factori din spatele deciziei lui Hollande de a nu candida pentru al doilea mandat.

Timp de două decenii, Macron şi-a împărţit timpul între Paris, unde şi-a trăit viaţa profesională, şi weekendurile la Le Touquet-Paris-Plage, o elegantă staţiune balneară.

Localitatea, care are 4.000 de locuitori permanenţi şi alte câteva mii vara, este liniştită cea mai mare parte a anului. Unele familii îşi amintesc de socializarea cu familia Macron vara, bând un aperitiv pe plajă, în timp ce copiii se jucau împreună.

Gregoire Campion, în vârstă de 62 de ani, cunoaşte cuplul de aproape 20 de ani. El îl consideră pe Macron, ”Manu, un tip cool, deschis la minte”.

Până de curând, Macron putea fi văzut ducându-se la clubul de tenis, ducând gunoiul, făcând cumpărături împreună cu soţia sa.

Macron e acuzat şi că ar avea o relaţie homosexuală cu jurnalistul Mathieu Gallet de la Radio France, o poveste care circulă deja de câţiva ani în societatea franceză. El a negat însă relația.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Acuzat că e homosexual, căsătorit cu o femeie cu 24 de ani mai în vârstă! SECRETELE lui Emmanuel Macron, câştigătorul primului tur al prezidenţialelor din Franţa