Antena Meniu Search
x

Video Cine este noul adversar al lui Erdogan: Primarul Istanbulului, victorios în alegeri, e descris ca un Clinton al Turciei, dar fidel

Revoluţie la urne în Turcia. Preşedintele Recep Erdogan a suferit cea mai mare înfrângere din cariera de politician. La alegerile pentru primari, partidul lui a pierdut toate oraşele mari, inclusiv Istanbul şi Ankara, iar sute de mii de oameni au făcut noapte albă de bucurie. Vedetă este primarul din Istanbul, pe care mulţi îl văd viitorul preşedinte al Turciei.

de Redactia Observator

la 01.04.2024, 22:21

Vezi și

La Istanbul, Ekrem Imamoglu a obţinut al doilea mandat consecutiv: l-a învins cu peste zece procente pe candidatul lui Erdogan. În faţa susţinătorilor, a promis că Turcia va intra pe drumul democraţiei, libertăţii şi speranţei. 

  • Ekrem Imamoglu primar Istanbul: Cele 16 milioane de locuitori din Istanbul au câştigat! Felicitări! Perioada de domnie a unei singure persoane s-a încheiat astăzi.

Adversarul lui Erdogan, descris ca un Bill Clinton al Turciei, dar fidel

Fost om de afaceri, primarul din Istanbul provine din aceeaşi regiune ca Erdogan şi are un stil similar de a motiva alegătorii. Presa locală îl descrie ca pe un Bill Clinton al Turciei, dar fidel. La alegerile din Istanbul a votat şi Monica, o româncă stabilită de zece ani acolo, încântată de evoluţia metropolei sub conducerea lui Ekrem Imamoglu. 

Pe acelaşi subiect
  • Monica, româncă din Istanbul: A construit trei linii de metrou pentru a facilita deplasarea oamenilor la serviciu. A pus accent pe deschiderea multor şcoli cu profil sportiv, educaţional, artistic şi academii muzicale. 

Pe lângă Istanbul, primarii din opoziţie au câştigat aproape jumătate din cele 81 de capitale de provincie. Printre ele, Ankara, Antalya, Izmir, Adana şi Bursa, al patrulea oraş ca mărime al Turciei.  

Victoria opoziţiei a fost îndoliată, însă, de o tragedie. Într-un oraş din est, un balcon plin cu politicieni s-a prăbuşit în timp ce aceştia sărbătoreau succesul. Un om a murit, iar 17 au fost răniţi. 

Recep Erdogan şi partidul lui pierd prima dată alegerile locale, de 21 de ani încoace de când conduc Turcia

 Înfrângerea este cu atât mai surprinzătoare cu cât anul trecut a fost reales preşedinte cu largă majoritate.  

  • Recep Erdogan, preşedintele Turciei: Rezultatele urnelor de vot ne arată că ne confruntăm cu o declin de simpatie în administrațiile locale din toată țara noastră. Pentru noi, nu este sfârşitul, ci un punct de cotitură. 

Rezultatul scrutinului local arată că turcii sunt nemulţumiţi de politicile lui Erdogan, chiar dacă numele lui nu a fost pe buletinele de vot. 

Turcia traversează o criză economică fără precedent în ultimele decenii. Inflaţia a ajuns la 70 la sută, iar dobânzile au urcat la 50 la sută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Cine este noul adversar al lui Erdogan: Primarul Istanbulului, victorios în alegeri, e descris ca un Clinton al Turciei, dar fidel