Meniu
Search
x

Ciobanul român care a ucis doi foşti membri ai mafiei italiene riscă închisoarea pe viaţă. Mafia siciliană a jurat răzbunare

A început în Italia procesul românului Florin Scurtu, acuzat că ar fi ucis doi fraţi din Sicilia. Florin Scurtu, un cioban român, este acuzat că i-a ucis pe doi italieni cu o violenţă extremă şi riscă acum închisoarea pe viaţă.

De Redactia Observator la 18.06.2021, 09:51

Ciobanul român a venit în Italia în 2019 şi s-a angajat la o fermă din Sicilia. La scurt timp, Scurtu a intrat în conflict cu cei doi fraţi care îl acuzau că îşi duce oile pe păşunile lor. Un prim incident între român şi cei doi italieni a avut loc în iunie 2020. Ulterior, italienii au fost găsiţi morţi.

Cei doi fraţi, foşti membri ai mafiei siciliene

Anchetatorii au presupus iniţial că Filippo (74 de ani) şi Calogero La Monaca (76 de ani) au fost ucişi într-o acţiune de răzbunare a mafiei ţinând cont că cei doi au făcut parte în trecut din mafia siciliană. De altfel, Antonio, al treilea frate La Monaca, fusese asasinat de mafie în anii '90.

Înregistrările video au făcut însă rapid lumină. Confruntat de anchetatori, Florin Scurtu a recunoscut cu seninătate că el a fost autorul dublei crime. Ajuns acum la proces, românul poate primi pedeapsa cu închisoarea pe viaţă. Florin Scurtu are însă şi alte motive de îngrijorare. Potrivit presei italiene, mafia siciliană ar fi promis că moartea celor doi fraţi va fi răzbunată, indiferent cine este autorul şi indiferent unde s-ar afla.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ciobanul român care a ucis doi foşti membri ai mafiei italiene riscă închisoarea pe viaţă. Mafia siciliană a jurat răzbunare