Antena Meniu Search
x

Claude Ruiz Picasso, fiul marelui pictor spaniol Pablo Picasso, a murit la vârsta de 76 de ani

Claude Ruiz Picasso, fiul pictorului spaniol Pablo Picasso, a murit la vârsta de 76 de ani. Avocatul lui,  Jean-Jacques Neuer a declarat pentru AFP că  bărbatul a murit în Elveția, fără a preciza și cauza decesului, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 25.08.2023, 09:10

Claude Ruiz Picasso, fiul marelui pictor spaniol Pablo Picasso, a murit la vârsta de 76 de ani
Claude Ruiz Picasso, fiul marelui pictor spaniol Pablo Picasso, a murit la vârsta de 76 de ani - Profimedia

Claude Ruiz Picasso a fost administrator al patrimoniului Picasso, care gestionează drepturile legate de artist şi de opera sa, din 1989 până în 2023. În iulie anul trecut, el a decis să se retragă şi să lase locul surorii sale Paloma, care a fost numită administrator.

A murit la câteva luni de la moartea mamei sale, artista Françoise Gilot, care s-a stins din viaţă în iunie, la 101 ani, şi în timpul comemorării a 50 de ani de la moartea tatălui său, a cărui operă face obiectul a numeroase expoziţii muzeale din întreaga lume în acest moment. 

A murit la câteva luni de la moartea mamei sale, artista Françoise Gilot

Pablo Picasso a avut patru copii: Paul, fiul său cel mare, născut din relaţia cu Olga Khokhlova şi care a murit în 1975; Maya, fiica Mariei-Thérèse Walter, care a murit în 2022; Claude şi Paloma, născuţi din relaţia cu Françoise Gilot.

Claude Picasso s-a născut în 1947. A studiat în Anglia şi Franţa, iar între 1967 şi 1974 a locuit la New York. A fost pentru scurt timp asistent al celebrului fotograf Richard Avedon; a devenit el însuşi fotojurnalist.

Proprietatea Picasso deţine monopolul asupra drepturilor de autor şi de reproducere a operelor lui Picasso, precum şi drepturile de personalitate, drepturile morale şi drepturile de marcă. Emite certificate de autentificare şi luptă împotriva falsurilor, luând în mod regulat măsuri legale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Claude Ruiz Picasso, fiul marelui pictor spaniol Pablo Picasso, a murit la vârsta de 76 de ani