Antena Meniu Search
x

CNN: Lansator rusesc de rachete termobarice, în apropiere de granița cu Ucraina. Cum acționează ”bombele cu vid”

Un lansator rusesc de rachete multiple termobarice a fost observat de o echipă CNN la sud de Belgorod, Rusia, în apropiere de granița cu Ucraina, sâmbătă după-amiază.

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 22:07

CNN: Lansator rusesc de rachete termobarice, în apropiere de granița cu Ucraina. Cum acționează ”bombele cu vid” - Profimedia Images imagine ilustrativa

Lansatorul de rachete multiple TOS-1 sau TOS-1A văzut de CNN este capabil să lanseze rachete termobarice. Însă, tot CNN notează că nu există nicio dovadă că armele termobarice au fost folosite în conflictul din Ucraina, scrie Mediafax.

Aceste tipuri de arme nu folosesc muniție convențională. În schimb, sunt umplute cu explozibil de înaltă temperatură și presiune ridicată. Ele sunt uneori numite "bombe cu vid", deoarece aspiră oxigenul din aerul înconjurător pentru a genera o explozie puternică și o undă de presiune uriașă, care poate avea efecte distructive enorme.

Armele termobarice au fost folosite în Cecenia, cu consecințe îngrozitoare, potrivit Human Rights Watch. Utilizarea lor a fost condamnată de mai multe organizații neguvernamentale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » CNN: Lansator rusesc de rachete termobarice, în apropiere de granița cu Ucraina. Cum acționează ”bombele cu vid”