Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de ninsori în Spania. Autorităţile au închis mai multe drumuri din nordul ţării

Nordul Spaniei este acaparat de vreme rea. Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori abundente pentru mai multe oraşe, iar zeci de străzi au fost închise.

Vezi și

Nordul Spaniei este acaparat de vreme rea. Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori abundente pentru mai multe oraşe, iar zeci de străzi importante au fost închise. Locuitorii din zonele de coastă sunt sfătuiţi să evite să iasă din case, din cauza pericolului de formare a valurilor foarte mari. 

Peste 1.300 km de drumuri și mai multe porturi din jumătatea de nord a Spaniei sunt afectate de zăpadă. Regiunile Cantabria și Asturia s-au aflat ieri sub atenţionare de cod roşu, iar astăzi este cod portocaliu de ninsoare. Zonele de coastă sunt sub alertă din cauza valurilor foarte mari. 

Mulţi dintre cei care muncesc în alte localităţi nu au mai putut să se întoarcă acasă, după ce autorităţile au închis mai multe drumuri.

Meteorologii spun că un val de aer rece care merge din Peninsula Iberică către Insulele Baleare a dus la o scădere bruscă a temperaturilor. Specialiştii se aşteaptă din nou la ninsori abundente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cod portocaliu de ninsori în Spania. Autorităţile au închis mai multe drumuri din nordul ţării