Antena Meniu Search
x

Combatanţii anti-Putin spun că au pătruns 42km în interiorul Rusiei. Raidurile arată incapacitatea autorităţilor de a-şi apăra frontierele

Război în Ucraina. Combatanţi ruşi, opozanţi ai preşedintelui Vladimir Putin, care au organizat zilele trecute o incursiune armată din Ucraina în regiunea rusă Belgorod, au pătruns 42 de kilometri în interiorul Rusiei, a declarat miercuri unul dintre liderii acestora, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 25.05.2023, 11:33

Combatanţii anti-Putin spun că au pătruns 42km în interiorul Rusiei. Raidurile arată incapacitatea autorităţilor de a-şi apăra frontierele
Combatanţii anti-Putin spun că au pătruns 42km în interiorul Rusiei. Raidurile arată incapacitatea autorităţilor de a-şi apăra frontierele - Profimedia Images

"Încă o dată, la trecerea frontierei Federaţiei Ruse vedem că armata (rusă) şi autorităţile politice (ruse) nu sunt pregătite" să contracareze incursiuni, a declarat liderul Corpului Voluntarilor Ruşi (Russki Dobrovolceski Korpus, RDK), una dintre cele două formaţiuni de voluntari implicate în raid, în cadrul unei conferinţe de presă de partea ucraineană a frontierei.

Potrivit liderului RDK, identificat de agenţia de presă ucraineană Ukrinform drept "Denis White Rex", succesul raidului demonstrează incapacitatea Rusiei de a-şi apăra frontiera.

Combatanţii au preluat controlul asupra mai multor localităţi din regiunea Belgorod timp de o zi, a afirmat comandantul RDK, citat de Ukrinform, negând că zeci de membri ai celor două grupuri ar fi fost ucişi, aşa cum susţin autorităţile ruse. Potrivit lui, ei s-au întors înapoi cu doar doi răniţi uşor.

"Cred ca orice trecere a frontierei de stat a Federaţiei Ruse şi întoarcere este deja un succes. Acesta este teritoriul inamicului, Patria noastră ocupat temporar", a spus comandantul unităţii, White Rex, citat de publicaţia ucraineană Focus.

Pe acelaşi subiect

Transportoare blindate şi alte echipamente cumpărate de pe piaţa "neagră"

White Rex, care - potrivit media ucrainene - este fostul suporter de fotbal şi ultranaţionalist rus stabilit în Ucraina Denis Kapustin, a declarat că operaţiunea militară în care este implicat RDK continuă, deşi în prezent nu se află în cea mai activă fază.

Liderul Corpului voluntarilor ruşi a mai afirmat că grupul său a reuşit să distrugă echipamente militare ale forţelor armate ruse.

Întrebat de unde a făcut rost grupul său de tehnică militară, Kapustin a răspuns că transportoare blindate şi alte echipamente pot fi cumpărate de pe piaţa "neagră"' sau din orice magazin militar modern, într-o aluzie la o declaraţie a preşedintelui Vladimir Putin, care a răspuns în acest fel într-o conferinţă de presă anuală când a fost întrebat de unde rebelii proruşi din Donbas au armament ultramodern.

El a mai spus că ruşii au capturat echipament militar ucrainean în luptele de la Bahmut, iar combatanţii RDK l-au recuperat în luptă.

"Nu ştim ce coloane de echipamente a distrus domnul Konaşenkov în rapoartele sale, dar Corpul Voluntarilor Ruşi nu are pierderi", menţiona RDK într-un comunicat făcut public înaintea acestei conferinţe de presă.

Naţionaliştii ruşi care luptă alături de ucraineni

Cu o zi în urmă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, a raportat că "grupurile armate naţionaliste au fost încercuite şi eliminate; peste 70 de terorişti ucraineni au fost lichidaţi', iar o coloană de echipamente a acestora a fost distrusă.

Liderul celuilalt grup de voluntari implicat în incursiunea din Belgorod, Legiunea "Libertate pentru Rusia", a afirmat la rândul său că forţele de securitate ruse au reacţionat cu "panică" la raid şi au avut nevoie de "câteva ore" pentru a reacţiona.

Aceste două formaţiuni (naţionaliste) care luptă alături de armata ucraineană împotriva forţelor armate ruse au ca scop declarat "eliberarea" Rusiei de regimul lui Vladimir Putin şi sunt susţinute tacit de autorităţile de la Kiev, notează EFE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Combatanţii anti-Putin spun că au pătruns 42km în interiorul Rusiei. Raidurile arată incapacitatea autorităţilor de a-şi apăra frontierele