Antena Meniu Search
x

Serviciul german de Informaţii se confruntă cu o criză fără precedent: tinerii spioni vor să lucreze "de acasă"

Munca de spion este unul dintre cele mai dificile şi solicitante joburi. Cere anumite calităţi, o serie specială de "competenţe", dar prespune şi foarte multe sacrificii. Sacrificii pe care tinerii din noua generaţie nu mai sunt dispuşi să le facă. Cel puţin asta arată un raport al BND, Serviciul german de Informaţii, citat de Reuters.

de Redactia Observator

la 24.05.2023, 15:59

Serviciul german de Informaţii se confruntă cu o criză fără precedent: tinerii spioni vor să lucreze "de acasă"
- Profimedia - imagine ilustrativă

Potrivit acestui raport, serviciile germane de informaţii întâmpină dificultăţi tot mai mari în recrutarea a noi agenţi din pricina condiţiilor puse de tineri. Aceştia nu vor în niciun chip să renunţe la telefoanele personale, ba mai mult, cer să fie "spioni de canapea" şi să lucreze de acasă sau "de la distanţă". Şeful BND pune această situaţie pe seama pandemiei care a schimbat mentalitatea tinerilor şi modul acestora de a se raporta la realitate.

"Nu putem oferi condițiile de muncă obișnuite în alte servicii. Munca de la distanță nu prea e posibilă la BND, din rațiuni de securitate, iar faptul că nu poți să-ți iei telefonul mobil personal cu tine la muncă, e prea mult pentru tinerii din ziua de azi aflați în căutarea unui job", a declarat Bruno Kahl, şeful BND. Acesta a mai precizat că situaţia din cadrul agenţiei pe care o conduce este una cât se poate de gravă pentru că actualii agenţi ai Serviciului german de Informaţii se apropie de vârsta pensionării.

Conform informaţiilor făcute publice de BND, în cadrul agenţiei lucrează în prezent aproximativ 6.500 de angajaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Serviciul german de Informaţii se confruntă cu o criză fără precedent: tinerii spioni vor să lucreze "de acasă"