Antena Meniu Search
x

Coreea de Sud îşi "întinereşte" întreaga populaţie cu "un an sau doi" printr-un proiect de lege

Parlamentul din Coreea de Sud a votat un proiect de lege care stabilește că „sistemul de vârstă” va fi standardizat din 2023. Măsura va duce la „întinerirea” cu un an sau doi a populației.

De Redactia Observator la 08.12.2022, 18:00
Coreea de Sud îşi "întinereşte" întreaga populaţie cu "un an sau doi" printr-un proiect de lege
- Profimedia

Sud-coreenii sunt pe cale să devină cu un sau chiar doi ani mai tineri, potrivit BBC. Întinerirea se va produce în actele oficiale, așa cum a stabili Parlamentul. Joi, parlamentarii au adoptat o lege care elimină cele două metode tradiționale de numărare a vârstei din Coreea, potrivit BBC.

Din iunie 2023, așa-numitul sistem „vârsta coreeană" nu va mai fi permis în documentele oficiale. Va rămâne doar metoda standardizată, recunoscută la nivel internațional. Guvernul își îndeplinește o promisiune de campanie. În prezent, cea mai utilizată metodă de calcul în Coreea este așa-numitul „sistem coreean de vârstă", în care o persoană are un an la naștere și apoi câștigă un an în prima zi a fiecărui an nou. O metodă separată, numită „vârsta de numărare", presupune că vârsta unei persoane este calculată de la zero la naștere și se adaugă un an la 1 ianuarie.

Totuși, Coreea de Sud folosește și sistemul recunoscut la nivel mondial, în care vârsta este calculată în funcție de ziua de naștere a unei persoane, iar prima zi de naștere este sărbătorită la 365 de zile de la naștere. Acest lucru înseamnă că, de exemplu, la 8 decembrie 2022, o persoană născută la 31 decembrie 2002 are 19 ani conform sistemului coreean de vârstă, 20 de ani conform sistemului internațional și 21 de ani conform sistemului de numărare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Coreea de Sud îşi "întinereşte" întreaga populaţie cu "un an sau doi" printr-un proiect de lege

Breaking news

Sfârşit cutremurător: Trei copii, de 2, 3 şi 6 ani, au murit în urma unui incendiu, la o locuinţă...

Sfârşit cutremurător: Trei copii, de 2, 3 şi 6 ani, au murit în urma unui incendiu, la o locuinţă din Sectorul 5 al Capitalei