Antena Meniu Search
x

Video Corespondenţă Observator din Israel. Situaţia se complică nu doar pe frontul sudic, ci şi în nord, la graniţa cu Liban

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel în atacul Hamas, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al prim-ministrului israelian. Situaţia la graniţa cu Fâşia Gaza devine tensionată de la o oră la alta, iar intervenţia terestră întârzie pentru că prioritatea zero, spune IDF, este salvarea civililor de acolo. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 15.10.2023, 20:41

Vezi și

Israelul mobilizează toate forţele posibile pentru a avea control, cel puţin, asupra unei părţi din Fâşia Gaza, acolo unde este epicentrul teroriştilor de la Hamas. De mijloace nu duc lipsă, iar rezerviştii pot fi folosiţi în Israel pentru operaţiunile interne. 

Ordinul de intervenţie terestră întârzie să apară pentru că prioritatea zero, spune IDF, este salvarea civililor, a ostaticilor din Fâşia Gaza şi a celor care locuiesc acolo. Au fost făcute apeluri pentru a părăsi teritoriul care urmează să fie bombardat în forţă de către Israel.

Astăzi au fost şi probleme meteorologice, un cod galben care ar fi putut împiedica invazia Israelului, pentru că odată ce a fost declarat acest război total, au fost făcute planuri ample din trei direcţii. Situaţia devine tensionată de la o oră la alta, iar atacurile vin şi dinspre Israel şi dinspre Gaza.

Situaţia se complică nu doar pe frontul sudic, ci şi pe frontul nordic, la graniţa cu Liban, acolo unde sunt din ce în ce mai multe bombardamente între Israel şi gruparea Hezbollah, susţinută de Iran. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Corespondenţă Observator din Israel. Situaţia se complică nu doar pe frontul sudic, ci şi în nord, la graniţa cu Liban