Antena Meniu Search
x

Creșterea numărului de cazuri Covid din China forțează statele din întreaga lume să ia noi măsuri împotriva pandemiei

Tot mai multe ţări ale lumii instituie restricţii sanitare pentru călătorii veniţi cu avionul din China, unde numărul contaminărilor cu Covid creşte exploziv. În Italia şi Japonia, ca şi în Taiwan, este obligatorie testarea la sosire. Iar Spania, Franţa, Israel, India şi alte ţări asiatice solicită dovada unui test negativ efectuat în ultimele 48 de ore. şi Coreea de Sud. China a ridicat recent toate restricţiile anti-pandemie, până acum foarte severe. 

de Redactia Observator

la 31.12.2022, 11:14

Creșterea numărului de cazuri Covid din China forțează statele din întreaga lume să ia noi măsuri împotriva pandemiei - Profimedia

Măsuri similare pentru controlarea numărului de îmbolnăviri vor lua, în următoarele zile, Statele Unite, Marea Britanie şi Coreea de Sud. China a ridicat recent toate restricţiile anti-pandemie, până acum foarte severe. 

OMS cere Beijingului să ofere date în timp real despre evoluția pandemiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a întâlnit vineri cu responsabili chinezi pentru a discuta despre explozia numărului de cazuri de contaminare cu COVID-19 în ţara lor, solicitându-le să împărtăşească date în timp real, astfel încât celelalte ţări să poată reacţiona eficient, scrie AFP.

"O reuniune la nivel înalt a avut loc la 30 decembrie între OMS şi China pe tema recrudescenţei actuale a cazurilor de COVID-19, cu scopul de a obţine mai multe informaţii despre situaţie şi pentru a oferi expertiza şi sprijinul OMS", a anunţat agenţia sanitară a Naţiunilor Unite într-un comunicat.

"OMS a solicitat din nou schimbul regulat de date specifice şi în timp real despre situaţia epidemiologică, în special mai multe date despre secvenţierea genetică şi despre impactul bolii, inclusiv spitalizările, internările în unităţile de terapie intensivă şi decesele", potrivit comunicatului.

Agenţia a cerut, de asemenea, date despre vaccinările efectuate şi statutul vaccinal, în special în rândul persoanelor vulnerabile şi al celor de peste 60 de ani, a continuat OMS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Creșterea numărului de cazuri Covid din China forțează statele din întreaga lume să ia noi măsuri împotriva pandemiei