Antena Meniu Search
x

Galerie foto Criză de combustibil în Regat. Oficialii britanici suspendă legea concurenţei şi iau în calcul mobilizarea armatei pentru a distribui benzina la pompe

Guvernul britanic a luat aseară o decizie fără precedent, după ce criza combustibililor a început să se intensifice treptat. Legea concurenţei a fost suspendată pentru a permite firmelor petroliere să efectueze livrări de combustibil în benzinării.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 27.09.2021, 10:08

Golirea pompelor în mai multe regiuni este cauzată de alimentarea masivă ce vine ca urmare a instaurării panicii printre şoferi, cu privire la o posibilă întrerupere a alimentării, relatează BBC. Oficialii au declarat că această mişcare va facilita companiilor să împărtăşească informaţii şi să acorde prioritate regiunilor din ţară care sunt cel mai grav afectate.

Potrivit analiştilor, vor urma alte zile în care şoferii vor sta la cozi uriaşe pentru a alimenta. Surse din Minister spun că există posibilitatea ca armata să fie mobilizată pentru a livra, de asemenea, combustibili. Opţiunea este în discuţie şi ar putea fi examinată astăzi, într-o şedinţă a cabinetului. Anunţul ar putea fi făcut chiar de premierul Boris Johnson.

Decizii fără precedent ale britanicilor

Asociaţia comercianţilor cu amănuntul de benzină transmite că până la două treimi din membrii săi, care reprezintă peste 5.500 de puncte de vânzare independente, au rămas fără combustibil la pompe, în timp ce restul sunt la un pas de a-şi epuiza resursele.

Anunțând măsura de exceptare a industriei petroliere de la Legea concurenței din 1998, secretarul de afaceri Kwasi Kwarteng a declarat că guvernul are planuri de urgență „de lungă durată” pentru menținerea aprovizionării cu combustibil. „Deși a existat și continuă să existe mult combustibil la rafinării și terminale, suntem conștienți de faptul că au existat unele probleme cu lanțurile de aprovizionare. Acesta este motivul pentru care vom adopta Protocolul petrolier din aval pentru a ne asigura că industria poate împărtăși informații vitale și să colaboreze mai eficient pentru a ne asigura că întreruperile sunt reduse la minimum", a declarat Kwarteng.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Criză de combustibil în Regat. Oficialii britanici suspendă legea concurenţei şi iau în calcul mobilizarea armatei pentru a distribui benzina la pompe