Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cu cât se vinde o tarantulă pe piaţa neagră: suma este uriaşă. Autorităţile din Peru au pus capăt unei afaceri ilegale prospere

Autorităţile peruane au confiscat 30 de miriapode şi 6 tarantule amazoniene transportate ilegal cu destinaţia Hong Kong, a anunţat miercuri Serviciul naţional pentru păduri şi faună sălbatică (Serfor), transmite AFP.

de Redactia Observator

la 06.06.2024 , 10:45

Cu cât se vinde o tarantulă pe piaţa neagră - Profimedia

Marfa, a cărei valoare a fost estimată de autorităţile locale la aproximativ 30.000 de dolari, a fost descoperită în timpul unei inspecţii vamale de rutină pe Aeroportul Internaţional Jorge Chavez din Lima.

Cu cât se vând tarantulele

"Nevertebratele au fost găsite în spaţii restrânse, cum ar fi tuburi de plastic", a precizat Serfor într-un comunicat citat de Agerpres. Potrivit specialiştilor, tarantulele amazoniene se pot vinde cu aproximativ 5.000 de dolari bucata în Asia, în timp ce miriapodele, sau scolopendrele, sunt la rândul lor foarte apreciate de colecţionari.

Articolul continuă după reclamă

Comerţul ilegal cu specii sălbatice exotice reprezintă o activitate ilicită lucrativă, identificată drept una dintre principalele cauze ale reducerii biodiversităţii pe planetă. Interpol estimează valoarea acestui trafic la 20 de miliarde de dolari pe an. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Ştiri externe » Cu cât se vinde o tarantulă pe piaţa neagră: suma este uriaşă. Autorităţile din Peru au pus capăt unei afaceri ilegale prospere