Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Cum arată cel mai lung bloc de apartamente din Europa: are aproape 1 km lungime, iar în el locuiesc mii de oameni

Un bloc din Polonia deţine recordul de cel mai lung bloc din Europa. Clădirea de apartamente a fost construită în anii '70.

de Redactia Observator

la 02.09.2024 , 14:37

Construcţia a fost la un moment dat al doilea cel mai lung bloc de locuinţe de din Europa, dar în cele din urmă "şi-a adjudecat titlul". Blocul are 860 de metri lungime şi adăposteşte 5.000 de oaneni.

Blocul din '70, adus la standarde moderne

Blocul este situat în Gdansk şi a devenit şi o atracţie turistică. Construcţia a atras şi alţi dezvoltatori imobiliari care au ridicat complexe rezidenţiale în jurul blocului simbol. Blocul are 10 etaje, dar nu este singurul de acest gen din Gdansk. "Copiile" lui nu sunt însă la fel de spectaculoase.

Articolul continuă după reclamă

Chiar dacă este construit în perioada sovietică, atât blocul în sine din punct de vedere structural a fost modernizat, cât şi fiecare apartament în parte. Astfel, cei care stau aici nu se simt ca şi cum ar fi făcut un salt în timp. Iar cei care vor să se mute au mereu oferte pentru a-şi vinde apartamentele.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Ştiri externe » Cum arată cel mai lung bloc de apartamente din Europa: are aproape 1 km lungime, iar în el locuiesc mii de oameni