Antena Meniu Search
x

Cum au fost înșelate zeci de europence, pe un site de întâlniri, în Spania. Victimele, escrocate cu peste un milion de euro

Poliţia spaniolă a dezmembrat în insula Mallorca o reţea de fraudă online care funcţiona ca un site de întâlniri şi prin care numeroase victime din Europa au fost înşelate cu suma totală de peste 1 milion de euro, relatează vineri dpa, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 23.10.2022, 10:49

Victimele, escrocate cu peste un milion de euro
Cum au fost înșelate zeci de europence, pe un site de întâlniri, în Spania - Shutterstock

Un total de 16 persoane au fost arestate, dintre care 15 în Mallorca, fiind reţinut inclusiv liderul reţelei, un nigerian de 27 de ani, a precizat joi poliţia.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a evocat în faţa presei "una dintre cele mai ample operaţiuni împotriva criminalităţii online din UE". Au fost de asemenea identificate cel puţin 20 de victime, în majoritate femei singure.

Membrii bandei operau într-un mod similar escrocului israelian Simon Leviev, din documentarul Netflix "The Tinder Swindler"

Potrivit autorităţilor, membrii bandei operau într-un mod similar cunoscutului escroc israelian Simon Leviev, ale cărui victime îşi spun poveştile în documentarul Netflix "The Tinder Swindler". Suspecţii foloseau profiluri virtuale false pentru a stabili relaţii online cu femei şi a le câştiga încrederea, după care le cereau să le transfere bani sub pretextul unor situaţii de urgenţă.

Ancheta a început de la un caz din oraşul spaniol Alicante (est), unde o victimă a purtat un dialog regulat online cu un pretins soldat american care, folosind imaginea unui actor chipeş, i-a cerut şi a obţinut în mod repetat bani, în total nu mai puţin de 835.000 de euro.

Au fost identificate, până acum, victime din Germania, Italia, Spania, Finlanda, Luxemburg, Polonia, Lituania, România, Croaţia, Slovacia şi alte ţări. Banii obţinuţi erau transferaţi în conturi din ţări ca Indonezia şi Malaezia, uneori fiind investiţi în bitcoini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cum au fost înșelate zeci de europence, pe un site de întâlniri, în Spania. Victimele, escrocate cu peste un milion de euro