Antena Meniu Search
x

Video Cum şi-ar fi ales partenerele solistul Rammstein, Till Lindemann, acuzat de viol. Germania cere măsuri de protecţie pentru fanele trupei

Guvernul german solicită măsuri de protecţie pentru fanele trupei Rammstein, după ce solistul formaţiei, Till Lindemann, a fost acuzat de agresiuni sexuale. Executivul de la Berlin propune amenajarea unor zone de protecţie pentru femei, dar şi înfiinţarea unor echipe speciale, capabile să intervină dacă apar probleme.

de Redactia Observator

la 07.06.2023, 09:01

Vezi și

Guvernul german a cerut marţi măsuri de protecţie pentru publicul feminin al trupei Rammstein după acuzaţiile de agresiune sexuală formulate împotriva solistului acestui grup rock, informează AFP. "Tinerele, în special, trebuie să fie mai bine protejate împotriva agresiunilor", a declarat ministrul german al Familiei, ecologista Lisa Paus, în timp ce trupa Rammstein, una dintre cele mai cunoscute reprezentante ale stilului industrial metal din Europa, se află în plin turneu pe continentul european.

Măsuri la concertele Rammstein, după ce Till Lindemann a fost acuzat de viol

Lisa Paus a propus mai ales amenajarea unor zone de protecţie pentru femei în timpul concertelor, precum şi înfiinţarea unor echipe capabile să intervină în cazul în care au loc agresiuni sexuale. "Trebuie discutate rapid şi concret" măsurile de protecţie, a cerut Lisa Paus, care consideră că "o dezbatere serioasă despre responsabilitatea artiştilor şi a organizatorilor vizavi de fanii lor ar fi utilă".

Till Lindemann, solistul trupei Rammstein, a fost acuzat de mai multe femei de comiterea unor agresiuni sexuale, au anunţat în ultimele zile postul de televiziune NDR şi cotidianul Suddeutsche Zeitung. Presa din Germania susţine că Till Lindemann îşi alegea partenerele de sex dintre femeile aflate chiar în faţa scenei, după care le invita la petrecerile din backstage. Unii jurnalişti susţin că avea chiar oameni care fotografiau tinerele aflate în primul rând, iar solistul trupei Rammstein, în vârstă de 60 de ani, le alegea pe cele care i se păreau dezirabile. Problemele sale au apărut după ce două dintre femeile selectate l-au acuzat că le-a drogat, după care le-a agresat sexual, fapte dezminţite însă de membrii formaţiei germane.

Pe acelaşi subiect

O altă anchetă, desfăşurată de săptămânalul Die Welt, descrie un veritabil sistem creat în slujba cântăreţului, în virtutea căruia femeile din primele rânduri erau filmate sau fotografiate pentru ca Till Lindemann, în vârstă de 60 de ani, să aibă apoi de unde să aleagă.

Patru concerte ale trupei Rammstein sunt programate cu casa închisă în această săptămână pe Stadionul Olimpic din Munchen. Zona din faţa scenei (denumită "Row Zero"), în care rockerul şi-ar fi reperat victimele, va fi suprimată. "Organizatorul ne-a informat ieri că nu va exista Row Zero, nici Aftershow Party aici, la noi", a declarat Tobias Kohler, purtătorul de cuvânt al instituţiei care administrează stadionul.

Grupul Rammstein, înfiinţat în 1994 şi devenit celebru pentru videoclipurile sale provocatoare, urmează să susţină concerte în săptămânile următoare în Franţa, Italia, Elveţia, Suedia, Belgia, Ţările de Jos, Polonia şi Austria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cum şi-ar fi ales partenerele solistul Rammstein, Till Lindemann, acuzat de viol. Germania cere măsuri de protecţie pentru fanele trupei