Antena Meniu Search
x

Cursă pentru spațiu demnă de Războiul Rece. Rușii și americanii se întrec cine fac primii un film de ficțiune în spațiu

Ca într-un veritabil episod de Război Rece, rușii și americanii se luptă pentru titlul de prima țară care va lansa o peliculă filmată în spațiu. SUA și Rusia au programat să trimită fiecare câte o echipă de doi - actor și regizor - în spațiu în luna octombrie.

de Redactia Observator

la 14.05.2021, 17:03

Cursă pentru spațiu demnă de Războiul Rece. Rușii și americanii se întrec cine fac primii un film de ficțiune în spațiu
Yulia Peresild / Tom Cruise - Getty Images
  • Agenția spațială rusă a anunțat joi câștigătorul unui concurs pentru a trimite un actor în spațiu.
  • Yulia Peresild urmează să decoleze către Stația Spațială Internațională pe 5 octombrie 2021.
  • Rusia ar putea bate un plan similar al americanilor: Tom Cruise ar urma să ajungă în spațiu tot în luna octombrie.

Cursa pentru spațiu 2.0. Agenția spațială rusă a anunțat joi câștigătorul unui concurs pentru a trimite un actor pe Stația Spațială Internațională anul acesta. Rusia a planificat să lanseze echipa pe 5 octombrie, în încercarea de a rivaliza cu SUA pentru primul film de ficțiune turnat în spațiu. Yulia Peresild, o actriță în vârstă de 36 de ani, va pleca în spațiu în aceeași lună cu Tom Cruise care va filma împreună cu regizorul Doug Liman. Peresild, unul dintre cei patru finaliști ai concursului, a apărut în peste 30 de filme, inclusiv în lungmetraje patriotice precum „Bătălia pentru Sevastopol”, unde a interpretat rolul unei lunetiste sovietice care luptă în Armata Roșie. Peresild urmează să înceapă antrenamentele speciale pentru spațiu - cum ar fi testele în centrifugă și antrenamentul cu parașuta - cel târziu pe 1 iunie, a spus Roscosmos.

Pregătirea ei va fi televizată de unul dintre cele mai importante canale din Rusia, a anunțat Roscosmos într-un comunicat de presă. Alți doi finaliști, Alena Mordovina, în vârstă de 33 de ani, și Alexey Dudin, în vârstă de 40 de ani, participă, de asemenea, la antrenamente în calitate de actori de rezervă. Regizorul Klim Shipenko și cosmonautul Anton Shkaplerov o vor însoți pe Yulia Peresild în spațiu. Echipa urmează să decoleze de la Cosmodromul Baikonur din Kazahstan pe 5 octombrie. Filmul, numit provizoriu "Vyzov" sau "Provocarea", va fi o "dramă spațială", a dezvăluit Roscosmos. 

În mai 2020, NASA a confirmat că lucrează cu Tom Cruise și SpaceX la un proiect de producere a primului film de ficțiune la bordul Stației Spațiale Internaționale.  Tom Cruise și Doug Liman ar putea decola în octombrie anul acesta, ceea ce înseamnă un program care se suprapune cu proiectul Rusiei. Competiția Roscosmos, lansată în noiembrie 2020, a fost deschisă actorilor profesioniști și neprofesioniști. Pervîi Kanal, postul TV care organizează concursul, a declarat în martie că s-au înscris 3.000 de candidați și a selectat 20 de actori pentru a fi supuși testelor medicale, fizice și psihologice la Centrul de Instruire a Cosmonauților Yuri Gagarin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cursă pentru spațiu demnă de Războiul Rece. Rușii și americanii se întrec cine fac primii un film de ficțiune în spațiu