Antena Meniu Search
x

Curtea Supremă anulează legea din New York care restricționează drepturile de port-armă. Americanii au dreptul de a purta arme de foc „de uz comun"

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a anulat o lege din New York care restricționează drepturile de port-armă, potrivit BBC, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 23.06.2022, 18:08

Curtea Supremă anulează legea din New York care restricționează drepturile de port-armă. Americanii au dreptul de a purta arme de foc „de uz comun" - Shutterstock

Legea le cerea rezidenților care doreau să obțină o licență să dovedească un „motiv întemeiat" pentru a purta arme ascunse și că se confruntă cu un pericol „special sau unic".

Americanii au dreptul de a purta arme de foc „de uz comun"

Decizia, luată cu 6 voturi pentru și 3 împotrivă, a stabilit că această cerință încalcă dreptul constituțional de a purta arme. Hotărârea va avea probabil un impact asupra altor state cu cerințe stricte pentru permisele de port-armă.

Judecătorul Clarence Thomas a susținut că americanii au dreptul de a purta arme de foc „de uz comun" pentru apărarea personală.

Dreptul de a purta arme, prevăzut în Al Doilea Amendament, nu este un drept constituțional de „mâna a doua", supus unor restricții mai mari, a explicat judecătorul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Curtea Supremă anulează legea din New York care restricționează drepturile de port-armă. Americanii au dreptul de a purta arme de foc „de uz comun"