Antena Meniu Search
x

Video Cutremur devastator în Bali, paradisul turistic frecventat de români: Cel puţin 162 de oameni au murit şi peste 700 au fost răniţi

Un cutremur care a durat peste un minut s-a produs lângă paradisul turistic din Bali, frecventat şi de români. Cel puţin 162 de oameni au murit şi peste 700 au fost răniţi pe insula Java din Indonezia, după un seism cu magnitudinea 5,6.  

de Redactia Observator

la 21.11.2022, 20:44

Vezi și

Cutremurul s-a produs în jurul prânzului, când mulţi localnici erau la rugăciune. Cel puțin 25 de replici au urmat după cutremurul care a zguduit pământul foarte mult.

Cutremur devastator

Valdya Baraputri, rezident Jakarta: Cutremurul a ţinut pentru mai mult de un minut. I-a forţat pe oamenii din clădirile înalte, din clădirile guvernamentale, de aici, din Jakarta, să iasă din ele.

Seismul s-a produs la 100 de kilometri de capitala Jakarta, într-o zonă dens populată şi cu sol instabil. Alunecări de teren catastrofale au urmat cutremurului, iar sute de oameni au fost prinşi sub dărâmături.

Echipele de salvare au acordat primul ajutor pe tărgi şi paturi improvizate în parcuri şi pe străzi. Mai mulţi copii au fost duşi de urgenţă la spital, iar alţii au fost resuscitaţi la faţa locului. Locuitorii din Indonezia sunt zguduiţi de zeci de cutremure anual, dar în puţine cazuri undele de şoc ajung şi în capitală, cum s-a întâmplat astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cutremur devastator în Bali, paradisul turistic frecventat de români: Cel puţin 162 de oameni au murit şi peste 700 au fost răniţi