Antena Meniu Search
x

Bilanţ cutremur Taiwan: 4 morţi şi 150 de dispăruţi. Supravieţuitori încă blocaţi în clădirile grav afectate

Cutremurul din Taiwan a devastat un oraş cu 100.000 de locuitori. Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar aproape 150 sunt dispărute.

Vezi și

Cutremurul din Taiwan a devastat un oraş cu 100.000 de locuitori din estul insulei. Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar aproape 150 sunt dispărute. Câteva clădiri cu mai multe etaje s-au înclinat periculos şi se crede că la nivelurile inferioare, parţial distruse, sunt încă blocaţi supravieţuitori.

Seismul, cu magnitudinea 6,4 pe scara Richter, s-a produs cu puţin timp înainte de miezul nopţii, la mai puţin de 10 kilometri adâncime. Din acest motiv, pagubele sunt deosebit de importante în zona epicentrului şi mai ales la Hualien, un important port şi centru turistic. Câteva clădiri, între care două hoteluri şi un spital militar, s-au înclinat puternic după ce stâlpii de la parter au cedat, dar etajele superioare au rămas intacte. Au fost oameni care, de spaimă, au ieşit din clădiri pe geam!

Pompierii au intervenit cu scări şi platforme mobile pentru a-i salva pe locatarii prinşi în capcană, în imobilele care se puteau prăbuşi în orice moment. Alţi supravieţuitori s-ar putea afla la etajele inferioare, blocaţi de dărâmături, dar salvatorii nu au reuşit încă să ajungă la ei. Rudele se roagă să mai fie găsiţi în viaţă.

Cutremurul a avariat, de asemenea, numeroase şosele şi străzi din oraş, pe care circulaţia a devenit imposibilă. Mişcarea seismică s-a simţit puternic şi în capitala insulei, Taipei, la 120 de kilometri de epicentru, dar aici nu s-au înregistrat pagube. Au urmat mai multe replici dintre care una cu magnitudinea peste 5. Preşedintele Taiwanului le-a cerut miniştrilor să acţioneze imediat pentru a-i ajuta pe răniţi şi pe sinistraţii rămaşi fără adăpost.

Taiwanul este situat pe aşa-numitul "inel de foc al Pacificului", la intersecţia unor plăci tectonice, iar cutremurele sunt frecvente. Cu exact doi ani în urmă, un seism de aceeaşi magnitudine cu cel de ieri a făcut peste 100 de victime în sudul insulei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Bilanţ cutremur Taiwan: 4 morţi şi 150 de dispăruţi. Supravieţuitori încă blocaţi în clădirile grav afectate