Antena Meniu Search
x

Video Dario a murit înecat în Italia, cu două săptămâni înainte de a împlini 7 ani. Drama prin care trece o familie de români

Tragedie pentru familia unor români stabiliţi în Italia. Fiul lor în vârstă de şase ani s-a înecat în timp ce se afla în tabără la mare. Procurorii au deschis o anchetă pentru a afla cauzele morţii şi dacă organizatorii se fac vinovaţi de neglijenţă.

de Redactia Observator

la 06.07.2023, 19:48

Vezi și

Tragedia a avut loc în localitatea Margherita di Savoia, regiunea Puglia. Moartea lui Dario a avut loc în cursul dimineţii. Copilul se juca în mare, alături de mai mulţi colegi din tabără. Un bărbat a dat alarma după ce l-a văzut întins cu faţa în jos, în apă mică.

Martor: Salvamarul nu a putut face nimic, era de unul singur. A fost o neglijenţă, între atâţia oameni.

Organizatorii taberei sunt şocaţi de incident

Organizatorii spun că toate procedurile au fost respectate şi că s-a intervenit la timp.

Pe acelaşi subiect

Donatello Iacobone, director serviciu intervenţii urgenţă: Ajutoarele au ajuns repede, au fost puse în practică toate procedurile avansate de reanimare cardio-pulmonară care sunt prevăzute. S-a apelat şi la un elicopter de intervenţii, venit de la Foggia, care a ajuns la timp. Din păcate, nu au mai putut să facă nimic.

Investigaţia este condusă de procuratura din Foggia, cu ajutorul Gărzii de Coastă şi al carabinierilor. Ar putea fi deschis un dosar sub acuzaţia de ucidere din culpă pentru lipsa de supraveghere a unui minor. Autopsia va avea loc luni. Deocamdată, ipotezele luate în calcul sunt că micuţului i s-a făcut rău brusc sau că avea o boală congenitală nedignosticată.

Donatello Iacobone, director serviciu intervenţii urgenţă: Este prematur. Trebuie să facem lucrurile cu cea mai mare acurateţe şi să oferim timpul necesar judecătorului şi medicului legist.

Băiatul înecat ar fi împlinit şapte ani peste două săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Dario a murit înecat în Italia, cu două săptămâni înainte de a împlini 7 ani. Drama prin care trece o familie de români