Antena Meniu Search
x

De 8 martie, Putin le-a felicitat pe femeile din Rusia, "în special pe cele care servesc în armată"

Preşedintele Vladimir Putin le-a felicitat miercuri, de 8 Martie, pe femeile din Rusia, cu o menţiune specială pentru cele care servesc în armată, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 08.03.2023, 14:50

Putin le felicită pe femei, la Kremlin
Putin le felicită pe femei, la Kremlin - Kremlin
  • în mod special pe femeile

"Dragi femei, vă felicit cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Această zi, care este marcată în multe ţări, este o zi specială pentru Rusia (...) deoarece respectul pentru femeie şi maternitate este o valoare absolută care se transmite de la o generaţie la alta", a spus Putin, într-un mesaj video difuzat de Kremlin. "În această zi, vreau să felicit în mod special femeile militar, care şi-au ales înalta misiune de a apăra Patria", a arătat el.

Liderul de la Kremlin, care miercuri va înmâna distincţii de stat cu ocazia Zilei Femeii, a adăugat că se referă la femeile care servesc în unităţi de luptă, precum şi la femeile medic şi asistent de pe front.

"Cele care îşi riscă viaţa pentru a evacua răniţii de pe câmpul de luptă", a precizat Putin, adăugând că acest curaj al lor "îi uimeşte chiar şi pe combatanţii cei mai experimentaţi".

Putin le felicită pe femeile de pe câmpul de luptă

Aproximativ 1.100 de femei servesc în rândurile armatei ruse din Ucraina, a declarat marţi ministrul Apărării, Serghei Şoigu. "În prezent, 1.100 de femei iau parte la operaţiunea militară specială, dintre care o treime au fost decorate", a spus oficialul de la Moscova, într-o reuniune cu conducerea armatei.

El a precizat că peste 39.000 de femei sunt în prezent în rândurile Forţelor Armate, dintre care aproape cinci mii deţin gradul de ofiţer. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » De 8 martie, Putin le-a felicitat pe femeile din Rusia, "în special pe cele care servesc în armată"