Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De ce a ajuns un oraş european să oprească apa în apartamentele închiriate turiştilor: "Toleranță zero"

Autoritățile unuia dintre cele mai vizitate orașe din Spania au anunțat că va întrerupe alimentarea cu apă a aproximativ 5.000 de apartamente închiriate turiștilor, în încercarea de a reduce un fenomen din ce în ce mai întâlnit.

de Redactia Observator

la 15.08.2024 , 09:48

De ce a ajuns un oraş european să oprească apa în apartamentele închiriate turiştilor
De ce a ajuns un oraş european să oprească apa în apartamentele închiriate turiştilor - Profimedia

Primăria din Sevilla va întrerupe alimentarea cu apă a aproximativ 5.000 de apartamente turistice ilegale care funcționează fără licență sau care nu respectă reglementările, potrivit El Pais.

Cu toate acestea, opoziția susține că măsura este o manevră publicitară, subliniind că Consiliul Local a refuzat un plan de a opri eliberarea de noi licențe VUT care permit locuințelor să fie folosite in scop turistic. 

Măsura luată de autorități

Articolul continuă după reclamă

„Aceste 5.000 de locuințe neregulate includ cele înscrise în registrul municipal și care nu respectă obligația de a fi la parter sau etaj, sau anumite condiții de proiectare, și locuințe care nu sunt înregistrate, dar funcționează în piață”, au declarat surse de la Departamentul de Urbanism din Sevilla.

Sevilla este capitala regiunii spaniole Andaluzia, care are cel mai mare număr de închirieri turistice din toată Europa: 117.000 de case și 620.000 de camere. Plângerile locuitorilor cu privire la problemele cauzate de turismul de masă au crescut vertiginos în acest an pe fondul numărului record de vizitatori.

„Vom acționa cu toleranță zero față de apartamentele turistice care funcționează neregulamentar. Mai mult control și mai multă fermitate în sancțiuni pentru a pune capăt apartamentelor ilegale din Sevilla, după ani în care a privit în altă parte”, spune primarul din Sevilla.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » De ce a ajuns un oraş european să oprească apa în apartamentele închiriate turiştilor: "Toleranță zero"