Antena Meniu Search
x
LIVE

De ce a pierdut Trump votul popular în fața lui Hillary Clinton. Preşedintele ales face dezvăluiri pe Twitter

Donald Trump, preşedintele ales al Statelor Unite, a dezvăluit pe Twitter de ce a pierdut votul popular în faţa rivalei sale democrate, Hillary Clinton.

la 28.11.2016, 08:12
De ce a pierdut Trump votul popular în fața lui Hillary Clinton. Preşedintele ales face dezvăluiri pe Twitter - Facebook

Donald Trump, preşedintele ales al Statelor Unite, a dezvăluit pe Twitter de ce a pierdut votul popular în faţa rivalei sale democrate, Hillary Clinton.

"În afară de o victorie zdrobitoare în Colegiul Electoral, am câştigat votul popular, dacă deduceţi milioanele de oameni care au votat ilegal", a acuzat viitorul al 45-lea preşedinte al SUA. 

Pe acelaşi subiect

Epopeea alegerilor prezidenţiale din SUA nu este nici pe departe la final, după ce Jill Stein, candidata Partidului Verde, a depus oficial, vineri, o cerere de renumărare a voturilor din Wisconsin, în urma raportării unor discrepanţe. Ea intenţionează să reclame o nouă calculare a voturilor în Pennsylvania şi în Michigan, alte două state foarte disputate, câştigate de Trump.

Vestea nu l-a entuziasmat deloc pe Donald Trump, acesta denunțând ca "ridicolă" şi o "escrocherie" cererea lui Stein de renumărare a voturilor în alegerile prezidenţiale. 

"Poporul s-a exprimat, iar aceste alegeri s-au terminat. Hillary Clinton a spus-o ea însăşi în seara alegerilor, pe lângă recunoaşterea (victoriei mele) şi (faptul că) m-a felicitat, «trebuie să acceptăm acest rezultat şi să privim spre viitor»", a reacţionat Trump, potrivit Reuters. 

Sâmbătă seară, echipa lui Hillary Clinton a anunţat că va participa la numărarea voturilor în Wisconsin, deşi a precizat că nu a constatat nereguli.

Duminică, Trump şi consilierii săi i-au reproşat aprins echipei lui Clinton faptul că vrea să participe la renumărarea voturilor în Wisconsin.

Pe Twitter, miliardarul i-a amintit rivalei sale înfrânte declaraţiile prin care ea l-a îndemnat, pe când era candidată, să respecte rezultatul în cazul în care ea ar fi învins.

"Atât de mult timp şi atâţia bani vor fi cheltuiţi - pentru acelaşi rezultat!", a mai scris omul de afaceri.

Donald Trump a câştigat în cele trei state vizate cu aproximativ 100.000 de voturi în plus - aproximativ 20.000 în Wisconsin, 70.000 în Pennsylvania şi 10.000 în Michigan, chiar dacă rezultatele oficiale în acest din urmă stat din Nord, cu 16 mari electori, nu au fost încă anunţate oficial.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » De ce a pierdut Trump votul popular în fața lui Hillary Clinton. Preşedintele ales face dezvăluiri pe Twitter