Antena Meniu Search
x

Sigiliul Guvernatorului Ierusalimului, vechi de 2.700 de ani, a fost găsit de arheologii israelieni

Descoperire impresionantă în Oraşul Sfânt. Sigiliul Guvernatorului Ierusalimului, vechi de 2.700 de ani, a fost găsit de arheologii israelieni.

Vezi și

Descoperire impresionantă în Oraşul Sfânt. Sigiliul Guvernatorului Ierusalimului, vechi de 2.700 de ani, a fost găsit de arheologii israelieni. Existenţa liderului este atestată chiar de către Biblie, fapt care oferă acestei descoperiri o deosebită importanţă.

Sigiliul, de mărimea unei monede, are inscripţionaţi doi bărbaţi în picioare care se privesc unul pe altul şi care poartă haine în dungi până la genunchi: "Este pentru prima oară când găsim o dovadă reală care este sigiliul inscripţionat cu numele şi funcţia Guvernatorul oraşului Ierusalim, în timp ce până acum, ştiam asta doar din Biblie."

Guvernatorii Ierusalimului, numiţi de către rege, sunt menţionaţi şi în Biblie. Sigiliul recent descoperit este o dovadă a existenţei acestora. Obiectul a fost pomenit într-un manuscris ebraic ca aparţinând unuia dintre guvernatori. Funcţia reprezenta cea mai înaltă autoritate locală în Ierusalim, la acea vreme.: "Guvernatorul oraşului este amintit de multe ori în Biblie, în diverse oraşe. Guvernatorul Ierusalimului este amintit de două ori, însă nu l-am găsit niciodată într-o cercetare arheologică. Acest lucru are o importanţă deosebită." 

Artefactul a fost descoperit lângă zidul vestic din vechiul Ierusalim. Specialiştii spun că, cel mai probabil, acesta a fost ataşat unei încărcături maritime sau trimis ca suvenir din partea liderului din Ierusalim.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Sigiliul Guvernatorului Ierusalimului, vechi de 2.700 de ani, a fost găsit de arheologii israelieni