Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Doamne, dă-i lui Putin puterea să ia Odesa și pe noi". Stenograme tulburătoare publicate de Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova

O parte dintre discuțiile purtate de persoane bănuite de finanțarea ilegală a unor partide politice din Republica Moldova au fost dezvăluite de Centrul Național Anticorupție(CNA). "Doamne, dă-i lui Putin puterea să ia Odessa și pe noi" sau "Dacă va câștiga, Sandu ne va închide universitatea" sunt doar câteva dintre replicile care se regăsesc în stenogramele cu pricina. 

de Redactia Observator

la 01.10.2024 , 21:28

Stenograme tulburătoare publicate de Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova Stenograme tulburătoare publicate de Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova

Ofițerii CNA și procurorii au desfășurat astăzi acțiuni de urmărire penală, la Comrat, în cadrul unor cauze pornite pe fapte de spălare de bani, falsificarea rapoartelor financiare și finanțarea ilegală a unui partid politic. Cinci persoane au fost reținute în urma perchezițiilor, fiind plasate în izolator pentru 72 de ore.

Astfel, potrivit cna.md, în procesul documentării au fost fixate mai multe episoade de mobilizare a cetățenilor la proteste contra unor remunerații bănești, achitarea ilegală a transportatorilor de pasageri la protestele organizate, precum și achitarea salariilor pentru activiștii formațiunii. De asemenea, a fost documentată plata suplimentelor la pensii și la salarii pentru unii bugetari prin intermediul aplicației "ПСБ" a Băncii din Federația Rusă "Промсвязьбанк".

"Doamne, dă-i lui Putin puterea să ia Odessa și pe noi"

Articolul continuă după reclamă

"Doamne, dă-i lui Putin puterea să ia Odessa și pe noi",  spune o femeie din înregistrarea făcută publică de Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova, în cadrul unui dosar privind finanțare ilegală a unui partid politic. Înregistrarea făcută publică de CNA prezintă şi o altă discuţie între două femei:

Pe acelaşi subiect
  • - Avem sarcină să nu admitem pe Maia Sandu în primul tur.
  • - Sandu, Sandu…se spune că dacă va câștiga, ne va închide universitatea. Universitatea din Taraclia este deja închisă și următoarea va fi a noastră.
  • - Și a închis-o deja pe cea agrară.
  • - Iată, vezi?
  • - Agrarii, aceștia nu au nevoie de nimic. Doamne, dă-i lui Putin puterea să ia Odessa și pe noi.
  • - Da,

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În total, au fost efectuate 51 de percheziții la 20 figuranți, inclusiv în birourile acestora din incinta organizației teritoriale Comrat a formațiunii. Totodată, percheziții au avut loc la  domiciliile și în automobilele bănuiților. Acțiunile au loc sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Cahul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Ştiri externe » "Doamne, dă-i lui Putin puterea să ia Odesa și pe noi". Stenograme tulburătoare publicate de Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova