Antena Meniu Search
x

Documentar despre viața lui David Bowie. Filmul apare la fix doi ani de la moartea artistului

Fanii regretatului artist David Bowie au motiv de bucurie, la începutul acestui an. Pe 8 ianuarie, HBO lansează un documentar axat pe ultimele proiecte.

Vezi și

Fanii regretatului artist David Bowie au motiv de bucurie, la începutul acestui an. Pe 8 ianuarie, HBO lansează un documentar axat pe ultimele proiecte muzicale ale britanicului. Cu trei zile înainte de moartea sa, artistul lansase ultimul său album, intitulat "Blackstar". David Bowie a murit pe 10 ianuarie 2016.

Documentarul arată o latură extrem de intimă din viaţa de studiou a regretatului David Bowie. Materialul conţine interviuri cu câţiva dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai artistului britanic. Ei spun inclusiv că, în ultimele sale două albume, Bowie îşi prevestea, parcă, propria moarte. Cântăreţul se lupta de mai bine de un an şi jumătate cu cancerul. 

Lansarea ultimului album a avut loc chiar de ziua de naştere a artistului. Iar trei zile mai târziu, el a murit înconjurat de rude, la New York. Potrivit presei internaţionale, materialul discografic i-a impresionat pe criticii din industria muzicală şi reflectă pe deplin dorinţa artistului britanic de a explora noi tendinţe muzicale.

David Bowie a fost un cunoscut cântăreţ de rock 'n' roll, compozitor şi producător. Artistul a câştigat două premii Grammy pentru activitatea sa de mai bine de jumătate de secol în muzică. Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Documentar despre viața lui David Bowie. Filmul apare la fix doi ani de la moartea artistului