Antena Meniu Search
x

Video Doi activişti de mediu şi-au lipit mâinile de ramele a două tablouri de Goya la Muzeul Prado, în Spania

Doi activişti de mediu şi-au lipit mâinile, sâmbătă, de rama a două tablouri de Goya, la Muzeul Prado din Madrid, cu scopul de a denunţa inacţiunea autorităţilor faţă de încălzirea globală, scrie AFP care citează poliţia spaniolă, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 06.11.2022, 09:06

Vezi și

Cei doi activişti nu au deteriorat picturile, ci au scris „+1,5°C” pe peretele dintre cele două tablouri, referire la obiectivul de încălzire stabilit de comunitatea internaţională. Ei au fost arestaţi, a spus poliţia. Tablourile vizate au fost celebrele "La maja desnuda" şi "La maja vestida" de Francisco de Goya.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acțiunile activiștilor asupra operelor de artă, din ce în ce mai dese 

Pe acelaşi subiect

Cea mai recentă acţiune a activiştilor ecologişti a fost la Roma, la expoziţia Van Gogh. Militanţi din cadrul mişcării Ultima Generazione au aruncat cu supă de legume pe lucrarea „The Sower/ Semănătorul”, expusă la Palazzo Bonaparte. 

Miercuri, doi activişti de mediu au fost condamnaţi la două luni de închisoare, dintre care unul cu suspendare, pentru atacul asupra tabloului "Fata cu cercel de perlă" de Johannes Vermeer, expus în Regatul Ţărilor de Jos. 

Alţi militanţi au aruncat cu supă de roşii pe geamul care protejează "Sunflowers" de Van Gogh la National Gallery din Londra şi alţii au aruncat cu piure de cartofi pe geamul care proteja tabloul "Les Meules" de Claude Monet, în Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Doi activişti de mediu şi-au lipit mâinile de ramele a două tablouri de Goya la Muzeul Prado, în Spania