Antena Meniu Search
x

Video Tablou de Van Gogh, stropit cu supă de legume de activişti de mediu, într-un muzeu din Roma

Activişti ecologişti au aruncat cu supă de legume în tabloul "The Sower" ("Semănătorul") de Vincent Van Gogh, expus la muzeul Palazzo Bonaparte din Roma, transmite ANSA, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 05.11.2022, 08:56

Vezi și

Acţiunea Ultima Generazione (Ultima generaţie) survine unui alt protest al activiştilor acestei mişcări care s-au lipit cu o substanţă adezivă de tabloul "Primavera" ("Primăvară") de Botticelli la Galeria Uffizi din Florenţa. Atacuri similare au fost comise de alţi militanţi climatici, precum cei ai mişcării Just Stop Oil din Marea Britanie, care au stropit cu supă de roşii pictura "Sunflowers" ("Floarea soarelui") de Van Gogh, expusă la National Gallery din Londra.

Opere de artă vandalizate de activişti de mediu

Membri ai mişcării Letzte Generation au aruncat cu piure de cartofi într-un peisaj Monet de la Muzeul Barberini din Potsdam, Germania, iar un demonstrant belgian a încercat să îşi lipească capul de tabloul "Fata cu cercel de perlă" al pictorului Johannes Vermeer expus la Mauritshuis din Haga.

La cea mai recentă acţiune prin care se încearcă atragerea atenţiei asupra luptei împotriva schimbărilor climatice au participat patru membri ai Ultima Generazione, filiala italiană a mişcării globale de mediu Extinction Rebellion, care a condus proteste similare în alte muzee străine.

Ca şi în cazul celorlalte atacuri, pictura "Semănătorul" nu a avut de suferit deoarece era protejată de un geam. După ce au aruncat cu supă în opera de artă, protestatarii s-au lipit de perete cu o substanţă adezivă şi au strigat lozinci împotriva utilizării combustibililor cu emisii de carbon şi despre ameninţarea schimbărilor climatice.

Doi activişti ecologişti au fost condamnaţi miercuri la două luni de închisoare, din care o lună cu suspendare, după vandalizarea tabloului "Fata cu cercel de perlă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Tablou de Van Gogh, stropit cu supă de legume de activişti de mediu, într-un muzeu din Roma