Antena Meniu Search
x

Doi jurnalişti au fost arestaţi în Afganistan. Se aflau în Kabul pentru o misiune ONU

Doi jurnalişti străini care se aflau în cadrul unei misiuni ONU au fost arestaţi în Afganistan şi se află în detenţie alături de colegi afgani, potrivit unui comunicat transmis de Organizaţie.

de Redactia Observator

la 11.02.2022, 18:04

Jurnaliştii se aflau într-o misiune ONU -Andrew North, fost jurnalist BBC
Jurnaliştii se aflau într-o misiune ONU -Andrew North, fost jurnalist BBC - Facebook Andrew North

”Doi jurmalişti aflaţi în misiune şi alţi cetâţeni afgani care lucrează cu ei au fost arestaţi la Kabul. Facem tot ceea ce putem pentru a soluţiona această situaţie”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter organizaţia ONU, care refuză să facă orice comentarii ”având în vedere natura situaţiei”.

Cei doi jurnalişti se aflau într-o misiune alături de Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi şi câţiva cetăţeni afgani. Unul dintre cei dou jurnalişti reţinuţi este fostul angajat BBC, Andrew North, potrivit Sky News.

”Andrew se afla la Kabul să muncească pentru UNHCR şi încerca să ajute populaţia Afganistanului. Suntem foarte îngrijoraţi pentru siguranţa sa şi îi îndemnăm pe toţi cei care au influenţă să ajute la eliberarea sa”, îndeamnă soţia acestuia într-un mesaj postat pe Twitter.

Talibanii nu au comentat încă despre presupusul incident. Direcția Națională de Securitate, care este agenția de securitate și informații a talibanilor, a declarat că nu deține informații în acest sens.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Doi jurnalişti au fost arestaţi în Afganistan. Se aflau în Kabul pentru o misiune ONU